Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 274 16.12.2009 32

14142-2009 (055, 002)

Kulttuuritoimen kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 avustusmäärärahojen jakaminen sopimuksen tehneille toimijoille

Tiivistelmä:

Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 avustusmäärärahojen jakaminen sopimuksen tehneille vuoden 2009 loppuun mennessä.

Kultlk § 274

Kulttuuriasiankeskuksen kanslia kulttuurisihteeri Riitta Luoma:

Kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 saa ison panoksen myös vapaan taidekentän toiminnasta. Avainasemassa tässä ovat kaupungin kulttuuritoimen kanssa sopimuksen tehneet tahot. On tärkeää taata myös ruohonjuuritason toiminnalle riittävät mahdollisuudet luoda ja tuottaa kulttuuripääkaupunkivuoteen uusia, innovatiivisia ja marginaalisiakin kulttuuripalveluita. Nämä ovat juuri niitä palveluita ja hyvinvointia lisäävää toimintaa, jotka jäävät vaikuttamaan kaupunkiin pitkäaikaisesti, koska niillä on kotipesät ja omistajat näissä sopimuksen tehneissä toimijoissa.

Kulttuuritoimella on vuoden 2009 budjetissa määräraha 2011 hankkeisiin ja siitä osa tulisi jakaa tukena sopimuksen tehneiden toimijoiden valmistautumiseen vuoden 2011 hankkeisiin. Tällainen avustusmuoto on suoraa tukea ennaltaehkäisevään kulttuuritoimintaan, joka lisää kaupunkilaisten hyvinvointia ja parantaa kaupungin vetovoimaa, jossa myös pienemmät ja vaihtoehtoiset kulttuuritoimijat ovat tärkeässä asemassa.

Kulttuurilautakunta päätti 18.11.2009 § 262 ottaa seuraavat tahot sopimuksen tehneiksi toimijoiksi:

Lasten ja Nuorten Kuvataidekoulu, Kuvataidekeskuksen kannatusyhdistys ry, Valokuvakeskus Peri ry, Arte ry, Chorus Cathedralis Aboensis ry (CCA), Aurinkobaletin kannatusyhdistys ry, Barker teatteri ry (ent. Pikinini Meri ry), Tanssiteatteri ERIn kannatusyhdistys ry, Turun Nuori Teatteri - Åbo Unga Teater ry, TEHDAS Teatteri-yhdistys ry, Turun Työväenteatterin Kannatusyhdistys r.y. (Turun kesäteatteri)i, Linnateatteri yhdistys ry , Turun musiikkijuhlasäätiö ja Läntinen tanssin aluekeskus ry, Jöötti ry , Turun taiteilijaseura ry, Turun Taidegraafikot ry, Taideyhdistys Olohuone ry , Runoviikko ry, Turun sanataideyhdistys ry Kratti, Valoaurinko ry, MusiikkiyhdistysKey Ensamble ry ja Akademiska Orkestern vid Åbo Akademi r.f.

Vuoden 2009 kulttuuripääkaupunkivuoden määrärahasta tulisi jakaa kullekin sopimuksen tehneelle taholle tasapuolisesti 5500€ avustus 2011-kulttuuripääkaupunkivuoden valmisteluihin. Sopimuksen tehneitä tahoja on yhteensä 23 ja yhteensä kulttuuritoimen tuki kaikille toimijoille olisi 126 500€.

Avustusmääräraha myönnetään vuonna 2009.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Sopimuksen tehneille toimijoille jaetaan kulttuuripääkaupunkivuoden valmisteluihin 2011-avustusmääräraha 126 500€ esitetyn jaon mukaisesti.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että päätökset saadaan panna täytäntöön odottamatta niiden lainvoimaiseksi tuloa.

PäätösKulttuurilautakunta päätti yksimielisesti jakaa sopimuksen tehneille toimijoille avustusta 2011-kulttuuripääkaupunkivuoden valmisteluihin seuraavasti:

Lisäksi kulttuurilauta päätti, että päätös saadaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

 

Jakelu

aoao. toimijat
tiedAvustustoimikunta
tpvAaltonen Mirja
tpvAndersson Anneli
tpvMamia Annele
tpvSaarinen Leena
tpvÖsterholm Pirkko