Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 293 16.12.2009 26

15573-2009 (111)

Informaatikon viran (vakanssi 402578) muuttaminen informaatikon toimeksi

Tiivistelmä: -

Kultlk § 293

Verkkopalvelujohtaja Marja-Rii Jokinen:

Informaatikon vakanssi (vakanssi 402578) tulee avoimeksi 1.1.2010. Kirjastotoimenjohtaja on nimittänyt sen vakinaisen hoitajan palvelupäällikön virkaan 1.1.2010 alkaen.

Kirjaston organisaatiomuutoksen yhteydessä kyseinen vakanssi tulee kohdistaa kirjaston järjestelmä- ja kokoelmapalveluihin. Informaatikon viran (vakanssi 402578) vastuulle tulevat kokoelmapalvelut koko kaupunginkirjastossa.

Kuntalain 45 §:n 2 momentin mukaan virka, jossa ei käytetä julkista valtaa lakkautetaan, kun se tulee avoimeksi. Henkilöstöjaosto päätti 27.10.2003 § 328, että mikäli viran tehtävissä ei käytetä julkista valtaa, tulee viraston esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle ennen täyttömenettelyn käynnistämistä viran muuttamista työsopimussuhteiseksi toimeksi.

Ennen kyseisen informaatikon viran täyttöä on perusteltua muuttaa se informaatikon toimeksi. Tehtävässä ei käytetä julkista valtaa.

Informaatikon toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi tulisi määrätä 2160,25 €/kk, mikä on muidenkin kaupunginkirjaston vastaavaa työtä tekevien informaatikoiden tehtäväkohtainen palkka.

Informaatikon kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot sekä hyvä perehtyneisyys kirjaston eri toimintamuotoihin. Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen ja ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Edellä esitetyn perusteella esitän, että kulttuurilautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että informaatikon virka (vakanssi 402578) lakkautetaan ja sen tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla informaatikon toimi. Informaatikon toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot sekä hyvä perehtyneisyys kirjaston eri toimintamuotoihin. Toimen kielitaitovaatimukseksi tulee määrätä hyvä suomen ja ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Informaatikon toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitän 2160,25 €/kk. Lisäksi esitän, että muutos tulee voimaan 1.1.2010.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle,

- että informaatikon virka (vakanssi 402578) lakkautetaan ja sen tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla informaatikon toimi. I

Informaatikon toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot sekä hyvä perehtyneisyys kirjaston eri toimintamuotoihin.

Toimen kielitaitovaatimukseksi tulee määrätä hyvä suomen ja ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Informaatikon toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi tulee määrätä 2160,25 €/kk.

Lisäksi kulttuurilautakunta esittää, että muutos tulee voimaan 1.1.2010.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto