Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 289 16.12.2009 22

3742-2009 (041)

Kulttuurilaitosten toimintatilastot 1.1.-30.11.2009

Tiivistelmä: -

Kultlk § 289

Kulttuuriasiainkeskuksen kanslia:

Liitteessä 1 on koottuna kävijätiedot kulttuurilaitosten toiminnasta 1.1.-30.11.2009 väliseltä ajalta.

LiiteKulttuurilaitosten kävijätilastot 1.1.-30.11.2009

Seuraavana tulosalueiden vastuuhenkilöiden kommentit kävijätilastoon 30.11.2009 tilanteen mukaisesti toteutumisesta:

Kaupunginteatteri:

Vs. hallintopäällikkö Ari Aho:

Teatterin kävijämäärä on edelleen nousussa vuoteen 2008 verrattuna.

Marraskuun loppuun mennessä katselijoita on ollut kuluvana vuonna jo noin 20.000 enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Kaupunginteatterissa on myös esitetty vastaavana aikana 53 esitystä enemmän kuin viime vuonna. Tämän vuoden osalta kävijämäärä-ennustetta lasketaan hieman, koska esityksiä joudutaan peruuttamaan toteutettavien lomautusten ja sikainfluenssan vuoksi. Päivitetty ennuste kävijämäärästä on 67.000.

Kaupunginorkesteri ja konserttitalo

Intendentti Marja-Liisa Lieppinen:

Orkesterin kävijämäärä noussut vuodesta 2007 yli 20%, mutta on marraskuun lopun tilanteessa hieman edellisvuotta alemmalla tasolla. Myös sinfoniakonserttien täyttöaste on jäänyt jälkeen viime vuodesta, samoin ulosvuokrattujen tilojen kävijämäärä. Koululaiskonserttien kuulijat ovat kolmen vuoden tarkastelujaksolla pysyneet lähes samalla tasolla. Joulukuussa on kuitenkin vielä niin paljon tapahtumia, että ennusteena on orkesterin kävijämäärän ja tapahtumien lukumäärän osalta ylittää talousarviovuoden kuluessa tehtyjen budjettileikkausten myötä pienennetyt toiminnalliset tavoitteet. Sen sijaan ulosvuokrattujen tilaisuuksien osalta kävijämäärätavoitteesta tullaan valitettavasti jäämään jälkeen yleisen taloudellisen ja terveydellisen tilanteen karsittua ulkopuolista myyntiä.

Kaupunginkirjasto:

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Kirjaston käynnit vähenivät marraskuussa 14 % edellisestä vuodesta. Myös pääkirjaston käynnit vähenivät ensimmäistä kertaa uuden pääkirjaston avaamisen jälkeen (2 %). Suurin syy vähenemiseen oli kirjastojen sulkeminen lomautusten vuoksi 26.11. alkaen. Vuoden alusta lähtien käyntejä on ollut 1 584 251, mikä on 5,7 % vähemmän kuin viime vuonna. Pääkirjaston käynnit ovat kuitenkin lisääntyneet 7,8 % marraskuun notkahduksesta huolimatta.

Museokeskus:

Museotoimenjohtaja Juhani Kostet:

Turun museokeskuksen kävijämäärät eivät toteudu suunnitellulla tavalla. Museot tuolevat saavuttamaan tavoitteensa Turun linnaa ja WAMia lukuunottamatta. Molempien osalta voidaan todeta, että näyttelytoiminnassa ei ole onnistuttu odotetulla tavalla. Kesäkauden jälkeen pelättävissä ollut kävijämäärien romahdus ei ole kuitenkaan toteutunut, vaan kävijämäärät ovat lähteneet nousuun ja lasku on hidastunut.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusMerkitään kulttuurilautakunnalle tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHeikkinen Tuomas
tiedRantasaari Juha


Liitteet:

Kultlk § 289
Liite 1:Kulttuurilaitosten toimintatilastot 1.1.-30.11.2009