Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 255 18.11.2009 14

14123-2009 (111)

Kirjastovirkailijan toimen nimikkeenmuutos sekä palkan määrääminen, vakanssi 402498

Tiivistelmä: -

Kultlk § 255

Verkkopalvelujohtaja Marja-Rii Jokinen:

Kaupunginkirjaston organisaatio muuttuu prosessiorganisaatioksi 1.1.2010 alkaen. Organisaationmuutoksen yhteydessä kirjaston vakansseja kohdistetaan uudelleen kulttuuritoimen ja kaupunginkirjaston strategian kannalta olennaisimpiin kohteisiin.

Kaupunginkirjastossa on tullut avoimeksi kirjastovirkailijan vakanssi (402498) Mikaelin kirjaston lakkauttamisen yhteydessä. Organisaatiomuutoksen yhteydessä kyseinen vakanssi siirtyy lakisääteiseen maakuntakirjastotoimintaan kirjaston sisältöpalvelut -tulosyksikköön. Opetusministeriö myöntää erillisavustusta maakuntakirjastotehtäviä varten.

Vakanssin keskeiset tehtävät ylittävät tulos- ja toimintayksikkörajat. Maakuntakirjastotoimintaan kuuluu maakunnan kirjastojen välisen yhteistyön ja maakunnallisten tukitehtävien lisäksi myös valtakunnallinen maakuntakirjastojen välinen kaukopalvelu ja muu yhteistyö. Tehtäväkokonaisuudet ovat laajoja ja vaativampia kuin perusvirkailijan tehtävät.

Erikoiskirjastovirkailijoiden tehtävien vastuualueet ovat laajempia ja vastuullisempia kokonaisuuksia kuin perusvirkailijoiden tehtävät. Sekä kirjastovirkailijoiden että erikoiskirjastovirkailijoiden vakanssien pätevyysvaatimuksena on korkeakoulu-, opisto- tai ammatillinen perustutkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot.  

Vakanssin 402498 keskeisten tehtävien ja vastuualueiden laajuuden takia on perusteltua muuttaa kirjastovirkailijan toimi (vakanssi 402498) erikoiskirjastovirkailijan toimeksi.

Kirjastovirkailijan tehtäväkohtainen palkka vakanssissa 402498 on 1.753,95 €/kk. Vastaavan laajuisia tehtäväkokonaisuuksia hoitavien erikoiskirjastovirkailijoiden palkka on 1.822, 22 €/kk.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Edellä esitetyn perusteella ehdotan, että kulttuurilautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kirjastovirkailijan toimi (vakanssi 402498) lakkautetaan ja sen tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla erikoiskirjastovirkailijan toimi. Erikoiskirjastovirkailijan toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä korkeakoulu-, opisto- tai ammatillinen perustutkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot.  

Erikoiskirjastovirkailijan toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi ehdotan 1.822,22  €/kk. Lisäksi ehdotan, että muutos tulee voimaan 1.1.2010.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kirjastovirkailijan toimi (vakanssi 402498) lakkautetaan ja sen tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla erikoiskirjastovirkailijan toimi. Erikoiskirjastovirkailijan toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä korkeakoulu-, opisto- tai ammatillinen perustutkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot. Erikoiskirjastovirkailijan toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1.822,22  €/kk. Lisäksi kulttuurilautakunta esittää, että muutos tulee voimaan 1.1.2010.

       

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kultlk § 255
Liite 1:Lomake-esitys, muutos vakanssiin 402498