Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 204 09.09.2009 26

3742-2009 (041)

Kulttuurilaitosten toimintatilastot 1.1.-31.8.2009

Tiivistelmä: -

Kultlk § 204

Kulttuuriasiankeskuksen kanslia:

Liitteessä 1 on koottuna kävijätiedot kulttuurilaitosten toiminnasta 1.1.-31.8.2009 väliseltä ajalta.

LiiteKulttuurilaitosten kävijätilastot 1.1.-31.8.2009

Seuraavana tulosalueiden vastuuhenkilöiden kommentit kävijätilastoon 31.8.2009 tilanteen mukaisesta toteutumisesta:

Teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo:

Teatterin kävijämäärä on nousussa vuoteen 2008 verrattuna ja elokuun jälkeen kävijöitä on n. 10 000 enemmän edelliseen vuoteen nähden. Kävijämäärä- ja päänäyttämön keskitäyttöaste-ennuste pidetään edelleen tavoitteen mukaisena. Syyskauden myynnin lähdettyä todenteolla liikkeelle kesän jälkeen, ennuste tarkentuu seuraavien kuukausien aikana. Teatteriesitysten määrä on edelleen ennusteen mukainen. Lasten esitysten määrän ennustetaan olevan 119 eli hieman pienempi kuin tavoitetaso. Tästä johtuen myös lasten esitysten osanottajamääräennuste on tavoitetasoa alhaisempi.

Intendentti Marja-Liisa Lieppinen:

Orkesterin kokonaiskuulijamäärä sekä sinfoniakonserttien täyttöaste on noussut verrattuna kahteen edelliseen vuoteen, samoin koululaiskonserttien kuulijat. Talousarviovuoden kuluessa tehtyjen budjettileikkausten myötä pienennetyt toiminnalliset tavoitteet ovat saavutettavissa. Ulosvuokrattujen tilaisuuksien kävijämäärä on elokuun lopussa hieman edellisvuotta suurempi, mutta edelleen jäljessä vuodesta 2007. Vaikka syksy on perinteisesti paras sesonki myynnillisesti, ulosvuokrattujen tilaisuuksien kävijämäärätavoitteesta tullaan todennäköisesti jäämään jälkeen yleisen taloudellisen tilanteen karsittua ulkopuolista myyntiä.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Kirjastossa oli tammi-elokuussa 1 138 051käyntiä, mikä on 2,7 % vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Pääkirjaston käynnit lisääntyivät alkuvuonna 10,9 % ja lähikirjastojen käynnit vähentyivät 24 %. Suurin vähennys johtuu Martin ja Mikaelin kirjastojen sulkemisesta 13.3., mutta myös muiden lähikirjastojen käynnit ovat vähentyneet kautta linjan. Elokuussa pääkirjaston käynnit kasvoivat 27 % viimevuotisesta. Viime vuoden elokuussa pääkirjaston taideosasto oli kiinni muuton vuoksi. Pääkirjaston osalta tilastot eivät ole täysin vertailukelpoisia, sillä vielä keväällä 2008 pääkirjasto toimi kolmessa eri paikassa, ja niiden käynnit laskettiin erikseen.

Museotoimenjohtaja Juhani Kostet:

Turun museokeskuksen kävijämäärän kehitys on ongelmallinen ja se on laskenut edelliseenkin vuoteen verrattuna huomattavasti. Syytä tilanteeseen on vaikea arvioida, mutta esim aukioloaikojen supistuksella voi olla osuutensa tilanteeseen. Syytä voidaan hakea myös tuotteiden vetovoimaisuudesta.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusMerkitään kulttuurilautakunnalle tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHeikkinen Tuomas
tiedRantasaari Juha


Liitteet:

Kultlk § 204
Liite 1:Kulttuurilaitosten toimintatilastot 1.1.-31.8.2009