Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 154 26.08.2009 9

10125-2009 (055)

Kulttuuritoimen avustusten jakorakenteen uusiminen

Tiivistelmä:

Avustusten jakorakenteen uusiminen ja vuoden 2010 jakoperusteiden avaaminen hakijoille

Kultlk § 154

Kulttuuriasiankeskuksen kanslia kulttuurisihteeri Riitta Luoma:

Turun kaupungin kulttuuritoimi on ottanut uudessa ohjelmatyössä ja sopimusohjauksessa vuosille 2010-2013 esille avoimuuden ja saavutettavuuden. Tämä on otettu huomioon myös suhteessa kaupungin vapaaseen taidekenttään. Tavoitteena on selkeyttää avustusten jakoperiaatteita ja saada päätöksentekoa ja perusteluita läpinäkyvimmiksi.

Työryhmien ja yhdistysten avustusten jakorakenteeseen tehdään ero harrastajiin, ammattilaisiin ja sopimuksen tehneisiin. Tämä auttaa hahmottamaan avustusten jakautumisen ammattilaisten ja harrastajien välillä. Se linjaa samalla kulttuurilautakunnan tehtävää turkulaisten ammattitaiteilijoiden tukijana.

Sopimuksen tehneisiin toimijoihin pääsevät ryhmät, jotka ovat osoittaneet toimintansa vakiintuneeksi osaksi kaupungin kulttuurituotannon kenttää ja ovat ammattilaisia. Ammattitahoiksi luetaan myös ammattijohtoiset orkesterit sekä kuorot ja ammattilaisia vakituisesti työllistävät tahot sekä tapahtumat, jotka työllistävät ammattitaiteilijoita.

Kulttuuriasiankeskus voi ehdottaa ryhmiä sopimuksen tehneisiin tai toimintansa vakiintuneeksi osoittanut taho voi hakea sopimuksen tehneisiin vapaamuotoisella anomuksella. Sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Seuraava kausi on 2010-2012.

Apurahat jaetaan edelleen vain ammattitaiteilijoille.

Avustusten ja apurahojen jakoperusteet sekä avustusten jakorakenne julkaistaan verkossa hakuajan alkaessa. Tämä selkeyttää hakua ja tekee hakuprosessista avoimempaa.

LiiteKulttuuritoimen avustusten jakoperusteet vuodelle 2010

EhdotusKulttuurijohtaja Minna Sartes:

Kulttuurilautakunta päättää toteuttaa avustusten jakorakenteen harrastajiin, ammattilaisiin ja sopimuksen tehneisiin.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevat valmistelun jakoperusteet vuodelle 2010 sekä päättää talousarviossa erikseen rahamäärän jakautumisen harrastajien ja ammattilaisten välillä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvLuoma Riitta


Liitteet:

Kultlk § 154
Liite 1:Kulttuuritoimen avustusten jakoperusteet 2010