Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 170 26.08.2009 24

10062-2009 (003, 524)

Viron kansallismuseon ehdotus yhteistyösopímukseksi Turun museokeskuksen kanssa

Tiivistelmä: -

Kultlk § 170

Turun museokeskus/museotoimenjohtaja Juhani Kostet:

Viron kansallismuseo on ehdottanut Turun museokeskukselle yhteistyösopimuksen solmimista kansainvälisen yhteistyön tueksi. Ehdotuksen mukaan osapuolet tekevät sopimuksen yhteistyön kehittämisestä tieteellis-museologisilla alueilla. Yhteistyötä tehdään tutkimushankkeiden, näyttelyiden, kirjaston, kokoelmien sekä markkinoinnin ja museokauppatoiminnan alueilla molempien osapuolten mahdollisuuksien mukaan. Sopimuksen puitteissa tehtävän yhteistyön ehdot sovitaan erikseen erillisissä sopimuksissa, joissa määritellään osapuolten vastuut ja yhteishankkeiden rahoitus.

LiiteYhteistyösopimus tieteellis-museologisesta yhteistyöstä Turun Museokeskuksen ja Viron kansallismuseon välillä

Turun maakuntamuseo on ollut mukana useissa EU-rahoitteisissa hankkeissa, joiden virolaisina osapuolina on ollut Viron kansallismuseo ja Tarton kaupunginmuseo. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin. Viron kansallismuseon kannalta yhteistyösopimusten solmiminen on nykyisessä tilanteessa erittäin tärkeää museon suuren uudisrakennushankkeen vuoksi. Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuksia kansainvälisen rahoituksen saamiseen hankkeen toteuttamiseen. Turun museokeskuksen näkökulmasta sopimus tarjoaa mahdollisuuksia museossa olevan tietotaidon viemistä Viron kansallismuseon kehittämiseksi.

Turun museokeskuksen osalta sopimus tarjoaa myös näyttely-yhteistyötä ja sen toivotaan erityisesti tarjoavan taloudellisia edellytyksiä saada Turkuunkin Viron kansallismuseon erittäin merkittäviin ja mielenkiintoisiin kokoelmiin perustuvia näyttelyjä ja toisaalta viedä Turun museokeskuksen tuottamia suomalaista kulttuuria ja taidetta esitteleviä näyttelyjä Tartoon. Sopimus ja sen toteuttaminen tukee myös Opetusministeriön kulttuurivientistrategiaa.

Ehdotettu sopimus on puitesopimus, joka ei sido mihinkään, vaan jokaisesta hankkeesta tehdään erillinen sopimus.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Turun museokeskuksen ja Viron kansallismuseon välisen puitesopimuksen ja valtuuttaa museotoimenjohtaja Juhani Kostetin allekirjoittamaan sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvMuseokeskus
tpvKostet Juhani


Liitteet:

Kultlk § 170
Liite 1:Yhteistyösopimus tieteellis-museologisesta yhteistyöstä Turun Museokeskuksen ja Viron kansallismuseon välillä