Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 119 03.06.2009 5

5608-2009 (101, 021, 022)

Päätöksentekijän vapauttaminen velvollisuudesta ilmoittaa päätöksestään kulttuurilautakunnalle

Tiivistelmä:

Hallintosäännön 16 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa.

Kultlk § 119

Kulttuuriasiainkeskuksen hallintopäällikkö Mikael Höysti 28.5.2009:

Kulttuurilautakunta on 13.5.2009 päättänyt lomautusten toteuttamisesta kulttuuritoimessa. Hallintosäännön 38 §:n mukaan lomauttamisesta päättää se viranomainen, joka ottaa viranhaltijan virkaan tai työntekijän työsopimussuhteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtaosan lomauttamispäätöksistä tekevät viranhaltijat.

Kulttuuritoimen johto- ja hallintosääntöjen mukaan em. lomautuspäätökset pitäisi tuoda lautakuntaan mahdollista otto-oikeuden käyttämistä varten. Kulttuurilautakunnan tulee joustavan hallinnon takaamiseksi vapauttaa lautakunnan alaiset päätöksentekijät lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

Päätöksen ilmoittamatta jättäminen tai se, ettei päätöksestä tehdä päätöspöytäkirjaa ei poista kaupunginhallitukselta tai lautakunnalta otto-oikeutta päätökseen.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes 28.5.2009:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää vapauttaa lautakunnan alaiset päätöksentekijät lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginkirjasto
tiedKaupunginorkesteri
tiedKaupunginteatteri
tiedKulttuuriasiainkeskuksen kanslia
tiedMuseokeskus