Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 110 13.05.2009 14

15065-2008 (014, 315, 441)

Kulttuuriasiankeskuksen esitys vanhusneuvoston jäsenen valistemisesta

Tiivistelmä: -

Kultlk § 110

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Kaupunginhallitus on hyväksynyt 18.3.2002 § 361 vanhusneuvoston toimintasäännön. Vanhusneuvosto on Turun kaupungin sekä sen alueella toimivien eläkeläis- ja vanhusjärjestöjen yhteistyöelin. Sen tehtävänä on muun muassa edistää viranomaisten, vanhusväestön ja vanhusväestöä edustavien järjestöjen yhteistoimintaa Turussa sekä seurata vanhusväestön tarpeiden ja niitä vastaavan palvelutarjonnan kehittymistä kaupungissa.

Turun kaupunginhallitus valitsee vanhusneuvostoon toimikauttaan vastaavaksi ajaksi 12 varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Kuusi jäsentä ja heidän varajäsenensä edustavat eläkeläis- ja vanhusjärjestöjä. Kuusi jäsentä ja heidän varajäsenensä valitaan kaupungin hallintokunnista seuraavasti:

- peruspalvelulautakunta tekee esityksen kahdesta jäsenestä ja henkilökohtaisesta varajäsenestä,

- kiinteistöliikelaitoksen johtokunta, ympäristö- ja kaavoituslautakunta, kulttuurilautakunta ja liikuntalautakunta tekevät kukin esityksen yhdestä jäsenestä ja henkilökohtaisesta varajäsenestä.

Kulttuurilautakuntaa pyydetään tekemään esitys yhden jäsenen ja henkilökohtaisen varajäsenen valitsemisesta vanhusneuvostoon toimikaudeksi 2009–2010.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää tehdä esityksen kaupunginhallitukselle yhdestä vanhusneuvoston jäsenestä sekä henkilökohtaisesta varajäsenestä toimikaudeksi 2009–2010.

PäätösKulttuurilautakunta päätti, Soukkasen esityksestä, yksmielisesti esittää vanhusneuvoston jäseneksi Rauni Laineenja varajäseneksi Raili Engdahlin toimikaudeksi 2009-2010.

Jakelu

esiKaupunginhallitus