Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 107 13.05.2009 11

6219-2009 (113, 121)

Määräaikaisten työntekijöiden palkkaaminen Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin

Tiivistelmä: -

Kultlk § 107

Verkkopalvelujohtaja Marja-Rii Jokinen 6.5.2009:

Kaupunginhallituksen talousarvion noudattamista koskevien määräysten (17.11.2008 § 254) kohdan 5.2.1. mukaan samaa henkilöä ei saa ilman kaupunginhallituksen hallintojaoston lupaa palkata yhteen tai useampaan välittömästi toisiaan seuraavaan määräaikaiseen ylimääräiseen palvelussuhteeseen samankaltaisiin tehtäviin pidemmäksi kuin yhteensä kahden vuoden määräajaksi.

Turun kaupunginkirjasto on saanut vuosille 2007 - 2010 opetusministeriöltä yhteensä 222.000 € erityisavustusta valtakunnallisen kaunokirjallisuuden verkkopalvelun suunnittelua ja toteutusta varten. Turun kaupunginkirjasto koordinoi hanketta ja vastaa palvelun sisällöllisestä kehittämisestä. Teknisestä toteutuksesta vastaa Helsingin kaupunginkirjaston keskuskirjastopalveluita tuottava kirjastot.fi -toimitus. Yhteistyökumppanina on myös Teknillisen korkeakoulun Semanttisen laskennan tutkimusryhmä, jonka toimintaa mm. TEKES rahoittaa. Tavoitteena on rakentaa yleisten kirjastojen yhteinen kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu, www.kirjasampo.fi.

Kirjasampo -palvelun rakentaminen on yksi opetusministeriön yleisiin kirjastoihin liittyvistä kärkihankkeista ja se on osa liikenne- ja viestintäministeriön Arjen tietoyhteiskunta -ohjelmaa.

FM, informaatikko Kaisa Hypén on työskennellyt projektin määräaikaisena projektipäällikkönä 1.7.2008 alkaen. Hänen työsopimuksensa päättyy 31.12.2009. Projektisuunnittelija Alex Spåre on työskennellyt projektissa määräaikaisena projektisuunnittelijana yhtäjaksoisesti 9.7.2007 lähtien. Hänen työsopimuksensa päättyy 8.7.2009.

On perusteltua jatkaa projektipäällikön ja projektisuunnittelijan tehtäviä määräaikaisina 31.12.2010 asti, jolloin projekti päättyy ja Kirjasampo -palvelun ylläpito ja jatkokehittäminen siirtyvät kirjastot.fi:lle. Opetusministeriön Turun kaupunginkirjastolle myöntämä avustus kattaa kaikki palkkakulut. Kirjaston omaa panosta ovat työtilat ja -välineet, tietoliikenneyhteydet sekä kanslian tukipalvelut. Kirjaston verkkopalvelujohtaja osallistuu projektin valtakunnalliseen ohjausryhmätyöskentelyyn.

Projektipäällikön tehtäviin kuuluvat mm. projektin kokonaisuuden koordinointi ja sen hallinnolliset tehtävät. Projektipäällikkö osallistuu Kirjasampo-palvelun ja sen asiakaskäyttöliittymän kehittämiseen, määrittelyyn, testaukseen ja käyttöönottoon. Hänen tehtäviinsä kuuluvat myös yhteistyöverkostojen rakentaminen ja ylläpito sekä projektin tiedotus.

Projektisuunnittelijan tehtäviin kuuluvat mm. Kirjasampo-palvelun testaus, sen toiminnallisuuden ja sisältöjen arviointi, rajapintojen määrittely muihin tietojärjestelmiin, asiakaskäyttöliittymän suunnittelu ja testaus sekä palvelusta tiedottaminen ja sen käytön opastus kirjastoille. Lisäksi projektisuunnittelija on mukana yhteistyöverkostojen laajentamisessa ja pitää yhteyttä yhteistyökumppaneihin.

Kaisa Hypénille ja Alex Spårelle projektin aikana kertynyt tieto ja osaaminen sekä yhteistyökumppaneiden ja -verkostojen tuntemus ovat kriittisiä palvelun valmistumisen kannalta.

Projektipäällikön tehtäväkohtainen palkka on 2.093,77 €/kk. Projektisuunnittelijan tehtäväkohtainen palkka on 1.942,78  €/kk.  

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Ehdotan, että kulttuurilautakunta anoo kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata FM, informaatikko Kaisa Hypén 2.093,77 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektipäälliköksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 1.1.2010–31.12.2010. Lisäksi ehdotan, että kulttuurilautakunta anoo kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata Alex Spåre 1.942,78 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektisuunnittelijaksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 9.7.2009–31.12.2010. Palkkaaminen rahoitetaan opetusministeriöltä saadulla avustuksella.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää anoa kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata  FM, informaatikko Kaisa Hypén 2.093,77 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektipäälliköksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 1.1.2010–31.12.2010. Lisäksi kulttuurilautakunta päättää anoa kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata  Alex Spåre 1.942,78 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektisuunnittelijaksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 9.7.2009–31.12.2010. Hypénin ja Spåren palkkaaminen rahoitetaan opetusministeriöltä saadulla avustuksella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto