Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 106 13.05.2009 10

6052-2009 (114)

Konserttitalon vahtimestari-lavajärjestäjän (vakanssi nro 403 403) nimikkeen muuttaminen ylivahtimestariksi sekä vakanssin työaikajärjestelyt 1.8.2009 alkaen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 106

Turun kaupunginorkesteri / intendentti Marja-Liisa Lieppinen 5.5.2009:

Konserttitalon vahtimestari-lavajärjestäjän vakanssi on perustettu 10.12.1990 (Kh 19/1990 nro 574) siten, että se on määräaikainen (9 kk ) ja osa-aikainen (perustettaessa 20/35, nykyisin 55,17 % toimistotyöajasta, 20 tuntia/viikko). Vakanssin hinnoitteluryhmä on 01VAH020. 

Tehtävien vaatimustaso on noussut lähes kahdenkymmenen vuoden aikana alkuperäisestään. Työ edellyttää hyviä ihmissuhdetaitoja sekä vähintään auttavaa ruotsin ja englannin kielen osaamista, sillä vakanssin hoitaja toimii tilaisuuksien aikana yhdyshenkilönä talon vuokraajiin. Tehtäväkuvaan kuuluu mm. toimia konserttitalon yleisötilaisuuksissa vastaavana vahtimestarina ja siten iltahenkilökunnan esimiehenä, huolehtiminen konserttitalon kaluston ja tilojen kunnosta sekä toimiminen käyttöpäällikön sijaisena. Lisäksi tehtävään kuuluu toimia konserttien jälkeen tarvittaessa lavajärjestäjien apuna.

Talon vuokrauskäytön lisääntymisen myötä toimeen kuuluva tuntimäärä on osoittautunut liian vähäiseksi. Kolmen viimeisen vuoden tarkastelujaksolla on vakanssiin liittyvä kokonaistuntimääriä ylittynyt jatkuvasti. Syksyllä 2008 keskimääräinen viikkotyöaika oli 31:48 (laskennassa ei ole otettu huomioon arkipyhäviikkoja). Vuosilomakorvaus on maksettu aina rahana. Lisäksi vakanssin hoitaja on tehnyt töitä eri sopimuksella sekä kesä- että elokuussa.

Konserttitalon toiminnan ja työvuorosuunnittelun kannalta on tarkoituksenmukaisempaa, että vakanssi on ympärivuotinen, ja että viikoittainen työaika on 30 tuntia viikossa. Vakanssin nimikkeen muuttaminen ylivahtimestariksi ja työaikajärjestelyjen muuttaminen ympärivuotiseksi sekä viikoittaisen työajan lisääminen 30 tuntiin viikossa ei lisää kaupunginorkesterin ja konserttitalon kokonaiskustannuksia, sillä ylimääräisen määräaikaisen henkilökunnan käyttö vähenee samassa suhteessa. Lisäksi vakanssilla täytyy olla 30 viikkotuntia, jotta se voidaan ottaa vakituisen henkilöstön osalta opetusministeriön valtionosuuksien henkilötyövuosilaskelmaan.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto