Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 104 13.05.2009 8

6028-2009 (064)

Valtuutus Hankinta- ja logistiikkakeskukselle kaupunginkirjaston RFId-tunnisteiden kilpailutusta varten

Tiivistelmä: -

Kultlk § 104

Informaatikko Kaija Valikainen ja verkkopalvelujohtaja Marja-Rii Jokinen:

Turun kaupunginkirjaston pääkirjaston koko aineisto on varustettu RFId-tunnisteilla. Kirjaston lainaus- ja palautusautomaatit toimivat RFId-tekniikalla. RFId-tunnisteiden hankintapaikat on kilpailutettu vuosittain vuodesta 2006 lähtien.

Kirjaston talousarvioon on varattu vuodelle 2009 määräraha uutuusaineiston RFId-tunnisteiden hankintaa varten. Hankinta on välttämätön, koska pääkirjaston itsepalvelulaitteistot ja lainauksenvalvontaohjelmisto edellyttävät, että aineistossa on RFId-tunnisteet. 

Tarjousta pyydetään Turun kaupunginkirjastolle hankittavista painettuun aineistoon sekä CD/DVD-aineistoon liitettävistä RFId-tunnisteista. Hankintasopimuksen on tarkoitus olla voimassa vuosina 2009 ja 2010. Lisäksi varataan optio vuodelle 2011. Kaupunginkirjaston RFId-tunnisteiden hankinnan kokonaisarvo vuosina 2009 ja 2010 on noin 50 000 euroa vuodessa.

Turun kaupunki on keskittänyt vuoden 2008 alusta tavara- ja palveluhankintojen kilpailuttamisen, lukuun ottamatta rakennusurakoita, hankinta- ja logistiikkakeskukselle. Turun hankinta- ja logistiikkakeskus hoitaa kilpailuttamisen, päätöksenteon ja sopimusten tekemisen. Hankinta- ja logistiikkakeskus valmistelee tarjouspyynnössä hankinnalle asetettavat valintaperusteet yhdessä Turun kaupunginkirjaston kanssa.

Kilpailutuksen valtuutus edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Ehdotan, että kulttuurilautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan vuoden 2009 aikana Turun kaupunginkirjaston RFId-tunnisteiden toimittajan vuosille 2009-2010 sekä varaamaan option vuodelle 2011 ja tekemään kaupunginkirjaston osalta myös päätökset sekä allekirjoittamaan sopimukset.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan vuoden 2009 aikana Turun kaupunginkirjaston RFId-tunnisteiden toimittajan vuosille 2009-2010 sekä varaamaan option vuodelle 2011 ja tekemään kaupunginkirjaston osalta myös päätökset sekä allekirjoittamaan sopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKaupunginkirjasto
tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus