Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 102 13.05.2009 6

2100-2009 (011, 525)

Moision kirjastopalvelut

Tiivistelmä: -

Kultlk § 102

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Kulttuurilautakunta on 25.2.2009 § 46 lähettänyt kirjastotoimelle selvitettäväksi Moision Pientalot ry:n kirjeen, jossa he toivovat, että kulttuurilautakunta selvittää, miten kirjastopalvelut turvataan yhtäläisesti jokaiselle turkulaiselle, myös heille jotka asuvat pohjoisessa.

Moision koulun yhteydessä toimii erityisesti alueen lapsia, koulua ja sen oppilaita palveleva pieni kirjasto, joka on auki keskiviikkoisin klo 11-16. Kirjastotila on muina viikonpäivinä paikallisen iltapäiväkerhon käytössä. Kirjastoa voivat käyttää kaikki muutkin, jotka pääsevät asioimaan keskiviikon aukioloaikana. Moision koulun peruskorjauksen yhteydessä myös kirjaston tilat peruskorjattiin, ja kirjasto oli auki edellä mainitun keskiviikon lisäksi yhtenä päivänä klo 19 saakka. Ilta-aukiolosta jouduttiin kuitenkin nopeasti luopumaan järjestyshäiriöiden ja niistä aiheutuneiden vaaratilanteiden vuoksi. Kirjastossa ei voinut työskennellä yksin eivätkä kaikki uskaltaneet tulla kirjastoon häiriköiden vuoksi. Tästä syystä Moisiossa tarjotaan kirjastopalveluja myös kirjastoauton avulla. Kirjastoauto pysähtyy Moision koulun luona lauantaisin klo 12.30-13.30.

Moision lisäksi pohjoisessa Turussa toimii Paattisten kirjasto, joka on auki kahtena päivänä viikossa (yksi päivä- ja yksi ilta-aukiolo), ja Maarian kirjasto viitenä päivänä viikossa (kaksi ilta- ja kolme päiväaukioloa).

Kirjastolla ei ole mahdollisuuksia lisätä pohjoisen Turun eikä muidenkaan alueiden kirjastopalveluja tiukan taloustilanteen vuoksi. Siksi kaikkien tavoitettavissa oleva pääkirjasto on auki kaikkina viikonpäivinä, jotta myös lähiöistä pääsee asioimaan pääkirjastoon silloin kun se parhaiten sopii.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää antaa Moision Pientalot ry:lle yllä olevan vastauksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMoision Pientalot ry
tiedHernelahti Sanna