Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 88 22.04.2009 7

3786-2009 (100)

Kulttuuriasiankeskuksen työvoiman käytön seuranta 1.1.-28.2.2009

Tiivistelmä: -

Kultlk § 88

Kulttuuritoimen hallintopäällikkö Mikael Höysti:

Kaupunginhallituksen hallintojaostosta taikka keskushallinnon henkilöstöasioiden vastuualueesta ei ole tullut tarkempaa ohjeistusta työvoiman tavoitteista ja niiden seurannasta. 

On ehdotettu, että työvoiman käytön seurannan lähtötilanteeksi otetaan vuoden 2008 työvoiman käytön toteutuma korjattuna 1.1.2009 tulleilla organisaatiomuutoksilla ja virastojen välisillä henkilöstön siirtymillä.

Työvoiman käytön seurantaan on tarkoitus laskea mukaan myös mahdolliset kokonaan tai osittain ulkopuolisella rahoituksella palkattu henkilökunta. Tavoitteiden arvioinnin ulkopuolelle jätetään vain ne henkilöstöryhmät, joiden osalta on olemassa erillinen päätös siitä, ettei niitä huomioida työvoiman käytön tavoitteiden toteutumisen arvioinnissa.

Myöskään valtion palkkatuen turvin solmittuja työsuhteita (ns. tukityöllistäminen) eikä harjoittelujaksoja ei lasketa mukaan perustyövoimaan. Terveydellisistä syistä perustettavia henkilökohtaisia vakanssit huomioidaan erikseen tavoitteiden toteutumista arvioitaessa.

Kulttuuritoimen kanssa ei ole neuvoteltu sitä koskevasta työvoimatavoitteesta. Oheisessa taulukossa ei ole mainittu tavoitetasoa vuodelle 2009.

Kaupunginvaltuuston 30.3.2009 § 97 hyväksymä lisätalousarvio sisältää kulttuurilautakunnan menojen leikkaamista 1.062.474 eurolla. Tästä henkilöstömenojen osuus on n. 500.000 euroa. Tämä vastaa n. 13 – 15 henkilötyövuoden panosta. Osa tästä tulee näkymään työvoiman määrässä vuonna 2009.

LiiteKulttuuriasiankeskuksen työvoiman toteutuma tammi-helmikuu 2009

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta merkitsee liitteen tiedokseen sekä toteaa kaupunginhallitukselle seuraavaa:

Kulttuuritoimi on sitoutunut kaupunginvaltuuston työvoiman vähennystavoitteeseen ja tulee toimimaan niin, että tavoitteeseen päästään.

Kulttuurilautakunta toteaa edelleen, että kulttuuritoimelle asetettu henkilötyövuosimäärän vähentäminen vuoteen 2011 mennessä on ristiriidassa siihen nähden, että Turun kaupunki on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 ja että edellytykset kulttuurin perustoiminnan ylläpitämiseksi pitää vahvistaa.

Kulttuuritoimen toiminta ei ole lineaarista ja vuosittainen henkilötyövuosimäärä voi vaihdella suuresti kulloistenkin tuotantojen ja projektien mukaan. Mahdolliset työvoiman määrän ylitykset katetaan kuitenkin sekä ulkopuolisella rahoituksella että maksu- ja myyntituloilla.

Työvoiman suoraviivaisella vähentämisellä on jo ollut negatiivista vaikutusta Turun kaupungille myönnettäviin taidelaitosten valtionosuuksiin ja voi olla vastaisuudessakin.

Kulttuuritoimi ennustaa pysyvänsä kaupunginvaltuuston 30.3.2009 § 97 vahvistetun lisätalousarvion puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedRantasaari Juha


Liitteet:

Kultlk § 88
Liite 1:Kulttuuriasiankeskuksen työvoiman toteutuma tammi-helmikuu 2009