Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 85 22.04.2009 5

2055-2009 (002)

Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n anomus maksuttoman saattajalipun saamiseksi kulttuurilautakunnan alaisiin kohteisiin

Tiivistelmä: -

Kultlk § 85

Kulttuurisihteeri Riitta Luoma:

Varsinais-Suomen näkövammaiset ry on toimittanut kulttuurilautakunnalle anomuksen koskien maksutonta saattajalippua kaikkiin kulttuurilautakunnan alaisiin kohteisiin. Nämä ovat Museokeskus, Turun kaupunginteatteri ja Turun filharmoninen orkesteri.     

Turun kaupunginteatterissa näkövammainen saa jo peruslipun hinnasta 50% alennuksen, samoin hänen saattajansa (käytännössä tämä siis tarkoittaa että toinen lippu on ilmainen). Sama käytäntö koskee pyörätuoliasiakkaita sekä vaikeasti vammautuneita. Käytäntö ei koske ensi- tai toisia iltoja, eikä vierailuesityksiä, näissä esityksissä ei ole alennuslippuja muutenkaan.   

Museokeskus ja Turun filharmoninen orkesteri eivät tarjoa tällaisia alennuksia tällä hetkellä eikä niihin nykyisesä taloustilanteessa ole mahdollisuuksiakaan.

Päätösvaltuudet alennuksissa on tulosaluejohtajilla.

LiiteVarsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n anomus

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää todeta kaupunginteatterin esityksiin näkövammaisia koskevan alennuskäytännön ja sen, että Museokeskuksessa ja Turun filharmonisessa orkesterissa ei nykyisessä taloustilanteessa ole mahdollisuutta vastaavaan käytäntöön.

PäätösKulttuurilautakunta päätti Raimon ehdotuksesta yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Jakelu

tpvLuoma Riitta