Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 66 25.03.2009 9

2865-2009 (114)

Turun museokeskuksen yhden lippukassanhoitajan työsuhteen (vak. n:o 403205) muuttaminen vahtimestariksi 1.5.2009 alkaen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 66

Turun museokeskus/museotoimenjohtaja Juhani Kostet 26.2.2009:

Kulttuurilautakunta on kokouksessaan 19.3.2008 § 53 päättänyt Turun maakuntamuseon ja Wäinö Aaltosen museon yhdistämisestä ja että Kulttuurikeskuksen tilat, niiden hallinta ja myynti, näyttelytoiminta sekä lasten ja nuorten toiminta (Kulttuuripaja) henkilökuntineen ja resursseineen siirretään perustettavaan Museokeskukseen 1.1.2009 alkaen. Turun museokeskuksen perustamiseen liittyy oleellisesti henkilöstöresurssien uudelleen arviointi ja kohdentaminen aikaisempaa paremmin toimintaa ja asiakaspalvelua tukevaksi.

Turun museokeskuksessa on entisestä Turun kulttuurikeskuksesta siirtynyt lippukassanhoitajan työsuhde. Tehtävään liittyvä nimike on harhaanjohtava, sillä tehtäviin ei ole enää kuulunut lippukassanhoitajan töitä, vaan tehtävä on muotoutunut kokonaan vahtimestarin työksi. Turun museokeskuksessa on toiminnan ja resurssien suunnittelun yhteydessä todettu, että museon hallinnassa olevien tilojen ulkopuolinen käyttö on kasvanut ja sitä pyritään aktiivisesti edelleen lisäämään. Ulkopuolisten tilankäyttö edellyttää vahtimestaripalvelujen tarjoamista ja toisaalta, kun toiminta tapahtuu museotilojen yhteydessä myös jatkuvaa valvontaa. Vahtimestaripalvelusten kustannukset peritään pääsääntöisesti asiakkaalta, joten vakanssin kustannukset saadaan pääsääntöisesti takaisin. Museotoimessa on ollut yksi vahtimestari hoitamassa ns. juhlavahtimestaripalveluja. Uudessa tilanteessa se ei enää riitä, sillä ylitöiden kertymisvaara on huomattava. Siitä syystä lippukassanhoitajan tehtävän muuttaminen vahtimestariksi on tarkoituksen mukaista.

Lippukassanhoitajan työsuhteen muuttaminen vahtimestariksi ei lisää museokeskuksen menoja, eikä sillä ole vaikutusta kulttuuritoimen henkilötyövuosiin.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että Turun museokeskuksen lippukassanhoitajan työsuhde (vak. n:o 403 205) muutetaan 1.5.2009 alkaen vahtimestarin työsuhteeksi, jonka kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva koulutus ja työkokemus.  Lisäksi kulttuurilautakunta esittää, että tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 1 620,63 € / kk ja työajaksi 38,25 tuntia / viikko.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto