Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 49 25.02.2009 20

2199-2009 (111, 525)

Kaupunginkirjaston kirjastonhoitajan viran (vakanssi 402 459) lakkauttaminen ja toimen perustaminen sen tilalle

Tiivistelmä: -

Kultlk § 49

Kirjastotoimen apulaisjohtaja Tarja Nikander 11.2.2009:

Turun kaupunginkirjastossa tulee 1.3.2009 alkaen eläkkeelle siirtymisen vuoksi avoimeksi kirjastonhoitajan virka (vakanssi 402459), jokna ensimmäisenä sijoituspaikkana on Ilpoisten kirjasto. Keskeiset tehtävät ovat asiakaspalvelu ja kirjastonkäytön opetus, erityisesti Kulttuuripolku, sekä yhteistyö eri sidosryhmien kanssa. Painopisteenä on uudenlainen toimintamalli yhdessä nuorisotoimen kanssa. Vakanssin tehtäväkohtainen palkka on 1.905,11 €/kk.

Kuntalain 45 §:n 2 momentin mukaan, kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Henkilöstöjaosto päätti 27.10.2003 § 328, että mikäli viran tehtävissä ei käytetä julkista valtaa, tulee viraston esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle ennen täyttömenettelyn käynnistämistä viran muuttamista työsopimussuhteiseksi toimeksi.

Edellä esitettyyn perustuen esitän, että kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen virka, vakanssi 402459, lakkautetaan ja samalla perustetaan kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi ensimmäisenä sijoituspaikkana Ilpoisten kirjasto. Lisäksi esitän, että perustettavan toimen vakanssinumero on sama kuin lakkautettavan viran em. vakanssinumero ja että tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus ovat samat kuin ne olivat vakanssin 402459 virassa ja että muutos astuu voimaan 1.3.2009.

Kirjastonhoitajan kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot tai ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot. Vakanssin 402459 tehtäväkohtainen palkka on 1.905,11 €/kk.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Esitän, että kulttuurilautakunta esittää edelleen kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen virka (vakanssi 402459) lakkautetaan ja tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on Ilpoisten kirjasto. Toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot tai ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot. Toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitän 1.905,11 €/kk. Lisäksi esitän, että muutos tulee voimaan 1.4.2009.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen virka (vakanssi 402459) lakkautetaan ja tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on Ilpoisten kirjasto.

Toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot tai ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot. Toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1.905,11 €/kk.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää esittää, että muutos tulee voimaan 1.4.2009.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto