Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 48 25.02.2009 19

2198-2009 (111, 525)

Kaupunginkirjaston vahtimestarin viran (vakanssi 402481) lakkauttaminen ja toimen perustaminen sen tilalle

Tiivistelmä: -

Kultlk § 48

Kirjastotoimen apulaisjohtaja Helena Virtanen 10.02.2009:

Turun kaupunginkirjastossa on eläkkeelle siirtymisen vuoksi tullut 1.12.2008 avoimeksi vahtimestarin virka (vakanssi 402481), jonka ensimmäinen sijoituspaikka on pääkirjaston Intro-osaston uutistori.

Kyseessä on entinen Julinin lehtisalin vakanssi, jonka tehtävät eivät ole olleet yhtä vaativia kuin pääkirjaston muiden vahtimestarien tehtävät. Pääkirjaston uudisosan valmistuttua vakanssi siirtyi uutistorille, jossa sen tehtäviin sisältyi paljon kirjastoavustajan töitä, lähinnä sanomalehtien järjestelyä ja varastointia. Vakanssin nykyinen tehtäväkohtainen palkka on 1 531,61 €/kk., muiden kirjaston vahtimestarien palkka on 1 567,42 €/kk.

Pääkirjaston toiminta on muuttunut ja kävijämäärät ovat lisääntyneet olennaisesti uusien tilojen myötä. Nyt tarvitaan entistä enemmän vahtimestarityötä, johon sisältyy tilajärjestelyjä, teknisten laitteiden käyttöön saattamista, yleistä tilojen valvontaa, järjestyksen ylläpitoa sekä kuljetusjärjestelyjä. Uutistorin asiakaspalvelussa puolestaan tarvitaan asiakkaiden laiteopastustaitoista henkilöä, joka kykenee myös muuhun yleiseen asiakaspalveluun ja opastukseen. Sekä uutistori että vahtimestarit toimivat osana Intro-osastoa.

Kuntalain 45 §:n 2 momentin mukaan kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Henkilöstöjaosto päätti 27.10.2003 § 328, että mikäli viran tehtävissä ei käytetä julkista valtaa, tulee viraston esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle ennen täyttömenettelyn käynnistämistä viran muuttamista työsopimussuhteiseksi toimeksi.

Edellä esitetyn perusteella ehdotan, että kaupunginkirjaston vahtimestarin kuukausipalkkainen virka, vakanssi 402481, lakkautetaan ja samalla perustetaan vahtimestarin kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonkaensimmäisenä sijoituspaikkana on pääkirjaston Intro-osasto. Lisäksi esitän, että perustettavan toimen vakanssinumero on sama kuin lakkautettavan viran vakanssinumero ja että sen tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus ovat samat kuin pääkirjaston muissa vahtimestarin vakansseissa ja että muutos astuu voimaan 1.6.2009.

Vahtimestarin tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva koulutus tai tutkinto tai hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Vakanssin 402481 tehtäväkohtainen palkka on nyt 1531,61 €/kk ja kirjaston muiden vahtimestarien palkka on 1 567,42 €/kk.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Esitän, että kulttuurilautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että vahtimestarin kuukausipalkkainen virka (vakanssi 402481) lakkautetaan ja tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla vahtimestarin kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on kaupunginkirjaston intro-osasto. Toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä tehtävään soveltuva koulutus tai tutkinto tai hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitän 1 567,42 € /kk. Lisäksi esitän, että muutos tulee voimaan 1.6.2009.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että vahtimestarin kuukausipalkkainen virka (vakanssi 402481) lakkautetaan ja tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla vahtimestarin kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on kaupunginkirjaston intro-osasto.

Toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä tehtävään soveltuva koulutus tai tutkinto tai hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1 567,42 € /kk.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää esittää, että muutos tulee voimaan 1.6.2009.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto