Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 47 25.02.2009 18

2197-2009 (111, 525)

Kaupunginkirjaston kirjastonhoitajan viran (vakanssi 402 431) lakkauttaminen ja toimen perustaminen sen tilalle

Tiivistelmä: -

Kultlk § 47

Kirjastotoimen apulaisjohtaja Helena Virtanen 10.2.2009:

Turun kaupunginkirjastossa tulee 1.4.2009 alkaen eläkkeelle siirtymisen vuoksi avoimeksi kirjastonhoitajan virka (vakanssi 402431), jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on pääkirjaston taideosaston kirjallisuus ja taiteet -tiimi. Kyseessä on asiantuntijatehtävä, jossa on laaja vastuualue. Keskeiset tehtävät ovat taideosaston asiakaspalvelu, taideaineiston sisällönkuvailu sekä muu kokoelmatyö. Vakanssin tehtäväkohtainen palkka on 1 897,25 €/kk.

Kuntalain 45 §:n 2 momentin mukaan kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Henkilöstöjaosto päätti 27.10.2003 § 328, että mikäli viran tehtävissä ei käytetä julkista valtaa, tulee viraston esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle ennen täyttömenettelyn käynnistämistä viran muuttamista työsopimussuhteiseksi toimeksi.

Edellisen perusteella esitän, että kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen virka, vakanssi 402431, lakkautetaan ja samalla perustetaan kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on taideosaston kirjallisuus ja taiteet -tiimi. Lisäksi esitän, että perustettavan toimen vakanssinumero on sama kuin lakkautettavan viran em. vakanssinumero ja että tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus ovat samat kuin ne olivat vakanssin 402431 virassa ja että muutos astuu voimaan 1.4.2009.

Kirjastonhoitajan kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot tai ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot. Pääkirjastossa työskenteleviltä kirjastonhoitajilta edellytetään tämän lisäksi molempien kotimaisten kielten hyvää suullista ja kirjallista taitoa.  Vakanssin 402431 tehtäväkohtainen palkka on 1 897,25 €/kk.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Esitän, että kulttuurilautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen virka (vakanssi 402431) lakkautetaan ja tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on kaupunginkirjaston taideosasto. Toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot tai ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot sekä molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitän 1897, 25 €/kk. Lisäksi esitän, että muutos tulee voimaan 1.4.2009.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen virka (vakanssi 402431) lakkautetaan ja tilalle perustetaan samalla vakanssinumerolla kirjastonhoitajan kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka ensimmäisenä sijoituspaikkana on kaupunginkirjaston taideosasto.

Toimen kelpoisuusvaatimukseksi tulee määrätä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot tai ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu vähintään 20 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aine- tai ammatilliset opinnot sekä molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1897, 25 €/kk.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää esittää, että muutos tulee voimaan 1.4.2009.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto