Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 28 04.02.2009 30

1652-2009 (065)

Kulttuuriasiainkeskuksen keskiaikaisten markkinoiden lavastuksen urakkatarjouspyyntö

Tiivistelmä: -

Kultlk § 28

vs. kulttuurisihteeri Kaisa Kutilainen/hallintopäällikkö Mikael Höysti 28.1.2009:

Turun kaupungin kulttuuritoimi on järjestänyt Vanhalla Suurtorilla Keskiaikaisia markkinoita vuodesta 1996. Keskiaikaiset markkinat on yksi Turun suurimmista tapahtumista runsaalla 100 000 kävijällä ja yksi kaupungin kulttuurielämän vahvoista brändeistä. Keskiaikaisia markkinoita varten Vanhalle Suurtorille ja sen ympäristöön rakennetaan tapahtuman ulkoilmanäytelmää varten puitteet, jota varten tarvitaan lavastuksen toteuttaja.

Tavoitteena on kilpailuttaa lavastuksen toteuttaja vuodeksi 2009 yhden vuoden optiolla (1+1), joka ylittää talousarviovuoden. Kulttuurilautakunnan päätöksessä 19.11.2008 270 § Hankinta- ja sopimusvaltuudet kulttuuritoimessa vuonna 2009 todetaan, että ”Pitempiaikaiset, kuluvaa talousarviovuotta pidemmälle ulottuvat sopimukset ja hankinnat esitellään aina kulttuurilautakunnan hyväksyttäviksi.” (kohta 1.)

Tarjouspyynnöllä etsitään lavastuksen toteuttajaa, joka suunnittelee lavastuksen ja tuo mukanaan rakennusryhmän ammattilaiset, 2-4 työntekijää. Kulttuuriasiainkeskus järjestää lavastustyöryhmään 2-3 vapaaehtoista tai harjoittelijaa, jotka auttavat lavastuksen rakentamisessa ja joiden työnohjaus ja työturvallisuus ovat lavastuksen toteuttajan vastuulla.

Lavastuksen toteuttajalta vaaditaan aiempaa työkokemusta ammattiteatterilavastuksen suunnittelu- ja rakennustyöstä. Lavastuksen toteuttajalta vaaditaan ymmärrystä teatteritaiteen vaatimuksista sekä syventymistä keskiajan teemaan.

Lavastuksen pystytys- ja rakennustyöt tulee aloittaa huhtikuun puolivälissä ja ne jatkuvat kesäkuun loppuun saakka painottuen touko-kesäkuuhun. Tapahtuma-aika on 25.–28.6.2009, johon mennessä lavastuksen tulee olla valmis. Lavastuksen toteuttajan tulee hoitaa lavastuspäivystys tapahtuman aikaan ja olla silloin tapahtuman käytettävissä tarvittaessa. Lavastuksen purkutyöhön tulee varata aikaa heinäkuu. Purkutyö koostuu sekä alueen lavasteiden purkamisesta, alueen siistimisestä että lavasteiden varastoinnista.

Kulttuuriasiainkeskuksen kanslia yhdessä kaupungin Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa valmistelee Keskiaikaisten markkinoiden lavastuksen tarjouspyynnön ja Hankinta- ja logistiikkakeskus hoitaa kilpailutuksen.

LiiteLavastustarjouspyyntöluonnos

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää käynnistää Keskiaikaisten markkinoiden lavastusurakan tarjouskilpailun välittömästi ja päättää edelleen,

että kilpailutus tehdään yhteistyössä Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa ja että se tehdään liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvKutilainen Kaisa


Liitteet:

Kultlk § 28
Liite 1:Lavastustarjousluonnos (Keskiaikaiset markkinat)