Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta15115.12.20226

14511-2022 (02 05 01)

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan nuorisojärjestöjen toiminta-avustukset vuodelle 2023

Tiivistelmä:

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan nuoriso- ja varhaisnuorisoyhdistyksille ja järjestöille sekä nuorten toimintaryhmille suunnattuihin toiminta-avustuksiin ja kohdennettuihin erityisavustuksiin on alustavasti varattu yhteensä 360.615 euron määräraha. Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuoriso- ja varhaisnuorisoyhdistysten ja järjestöjen sekä nuorten toimintaryhmien sääntömääräisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksiin on alustavasti varattu 340.000 euroa. Avustusta hakee 43 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 487.330 euroa.

Kulnuolk § 151

Toiminnanjohtaja Anna Harmava:

Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sekä nuorten toimintaryhmien sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Jos kyseessä on aikuisjärjestön järjestämä nuorisotoiminta, sen osuus on erotettava kirjanpidossa ja toimintakertomuksessa yhdistyksen muusta toiminnasta.

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta hyväksyi 25.8.2022 § 93 päivitetyn avustusohjeen nuorisotoimintaan. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioitaessa jakoperusteissa huomiota kiinnitetään muun muassa siihen, toteuttaako toiminta kulttuuri- ja nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta nuorille suunnatusta toiminnasta, onko toiminta avointa kaikille nuorille ja millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan toiminta-avustukset nuorisojärjestöille julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka julkaistiin Turun kaupungin verkkosivuilla. Verkkosivuilla on luettavissa myös avustusohje, jossa on maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn. Nuorisojärjestöjen toiminta-avustuksen hakuajasta ja myöntökriteereistä kerrottiin lisäksi Turun kaupungin yleisessä avustusinfossa 22.9.2022.

Toiminta-avustus oli haettavissa sähköisen hakujärjestelmän kautta. Haku oli avoinna 1.10. - 11.11.2022. Hakuaikaa pidennettiin tavanomaisesta (1.10. - 1.11.) jotta hakuaika olisi päättymisajaltaan yhteneväinen hyvinvointialueen avustushaun kanssa. Hakemuksia toimitettiin myös kaupungin kirjaamon kautta. Määräaikaan mennessä saapui yhteensä 42 hakemusta. Haettavien toiminta-avustusten määrä on yhteensä 487 330 euroa.

Liite 1​Esitykset toiminta-avustuksista vuodelle 2023

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:​

Ehdotus​Kulttuuri- ja nuorisolautakunta käy toiminta-avustuksista lähetekeskustelun ja palauttaa asian edelleen valmistettavaksi.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Toiminnanjohtaja Anna Harmava oli kokouksessa selostamassa asiaa.​

Jakelu

palXXXXX


Liitteet:

Kulnuolk § 151
Liite 1:Esitykset toiminta-avustuksista vuodelle 2023