Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta14017.11.20227

11258-2022 (02 05 01)

Sopimuksen tehneiden kumppaneiden avustukset vuodelle 2023

Tiivistelmä:

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta käy asiasta lähetekeskustelun.

Kulnuolk § 140

Järjestämistoiminto, vapaa-aika, kulttuurisihteeri Niina Niemi-Nagy 8.11.2022:

Kulttuurilautakunta on päättänyt 19.9.2018 § 88 avustusrakenteesta, periaatteista ja ohjeista. Niiden mukaan sopimuksen tehneisiin toimijoihin kuuluu ammattitaiteilijoiden yhdistyksiä ja kulttuurilaitoksia, jotka ovat osoittaneet toimintansa vakiintuneeksi osaksi kaupungin kulttuurituotannon kenttää, ja jotka tukevat ammattilaisten työllistymistä tai ammattilaisten työn esille tuomista. Arvioinnin perusteena ovat taiteellisen laadun ja kokemuksen lisäksi vakiintunut toiminta, toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen, jatkuvuus, yhteistyö muiden toimijoiden kanssa sekä muun rahoituksen laajuus. Sopimuksen tehneissä toimijoissa on myös alan koulutusta ja kansainvälisyyttä kehittäviä ja edistäviä tahoja. Taiteen perusopetuksen avustukset on tarkoitettu sopimuksen tehneille toimijoille, joiden opetussuunnitelman kulttuurilautakunta, tai nyk. kulttuuri- ja nuorisolautakunta on hyväksynyt. Niissä arvioinnin perusteena ovat taiteellisen laadun ja kokemuksen lisäksi vakiintunut toiminta, toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen ja jatkuvuus.

Sopimuskausi on kolmevuotinen. Nykyinen sopimuskausi on vuosille 2022–2024 ja päättyy vuoden 2024 lopussa.

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta julkaisi sopimuksen tehneiden taide- ja kulttuurilaitosten avustukset (Kategoria 1: 1a Toiminta-avustus ja 1b Taiteen perusopetus) vuodelle 2022 haettavaksi siten, että hakuaika alkoi 1.10.2022 ja päättyi 11.11.2022 klo 16. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui 29:ltä eri taholta, joista yhdellä on hakemus myös kategoriassa 1b: Taiteen perusopetus. Niina Niemi-Nagy esittelee asian kokouksessa.

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:

EhdotusKulttuuri- ja nuorisolautakunta käy asiasta lähetekeskustelun ja palauttaa asian valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Fredriksson, Mustonen, Rantanen Laura ja Pilppula ilmoittivat olevansa esteellisiä kategorian 1a kohdalla ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvXXXXX