Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta13317.11.20224

1761-2022 (02 05 01)

Nuorisotoiminnan kohdennetut erityisavustukset marraskuu 2022

Tiivistelmä:

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan nuorisotoiminnan kohdennettua erityisavustusta hakee vuoden 2022 neljännessä haussa kahdeksan (8) yhdistystä. Haettava summa on 7 159 euroa. Erityisavustuksina esitetään jaettavaksi 5 369 euroa.

Kulnuolk § 133

Toiminnanjohtaja Anna Harmava:

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta hyväksyi 25.8.2022 § 93 päivitetyn avustusohjeen nuorisotoimintaan.

Avustusohje määrittää nuorisoavustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille tietoa avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko toiminnot missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät ja nuorten vapaat toimintaryhmät.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään erityisesti toimintoihin ja tapahtumiin, jotka vastaavat nuorisotoiminnan haasteisiin sekä tuottavat uutta ja kokeilevaa toimintaa. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Vuonna 2022 kohdennetuille erityisavustuksille on varattu 30 615 euron määräraha, josta on syyskuussa myönnettyjen erityisavustusten jälkeen käytettävissä 24 715 euroa.

Erityisavustukset ovat haettavana jatkuvalla haulla sähköisessä järjestelmässä. Avustushakemukset käsitellään vähintään kolme kertaa vuodessa. Vuoden 2022 avustusmäärärahoja on käyttämättä, joten ylimääräinen avustusten jako on mahdollinen. Vuoden 2022 neljännen käsittelyn valmisteluaikana 10.11.2022 mennessä oli saapunut 8 hakemusta, joiden yhteismäärä on 7159 euroa. Myönnettäväksi ehdotetaan yhteensä 5369 euroa. Vuodelle 2022 kohdennettuihin erityisavustuksiin varatusta määrärahasta tulee näin käytetyksi 11 269 euroa.

LiiteKohdennettua erityisavustusta vuoden 2022 neljännessä käsittelyssä hakeneet yhdistykset

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:

EhdotusKulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää myöntää kohdennetut erityisavustukset liitteen 1 mukaisesti, ja liitteessä mainituin perustein hylätä CCI-Poikakuoron Tuki ry:n hakemuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedVapaa-aika, nuorisopalvelut
tpvXXXXX


Liitteet:

Kulnuolk § 133
Liite 1:Kohdennettua erityisavustusta vuoden 2022 neljännessä käsittelyssä hakeneet yhdistykset