Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta4924.03.20229

3465-2022 (07 02 01)

Edustajien nimeäminen Suomen museoliiton 99. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville 18. - 20.5.2022 Maarianhaminaan

Tiivistelmä: -

Kulnuolk § 49

Museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen:

Vuoden 2022 valtakunnalliset museopäivät ja Suomen museoliiton 99. vuosikokous pidetään 18. - 20.5.2022 Maarianhaminassa. Museovuoden tärkein tapahtuma kokoaa Museoliiton jäsenet ja yhteistyökumppanit yhteen keväiselle Ahvenanmaalle. Museopäivät järjestetään yhteistyössä Ahvenanmaan museoiden kanssa.

Museopäivien ohjelma rakentuu teeman ”Egensinne – Omalla tavalla” ympärille. Sama teema on myös Ahvenanmaan 100-vuotisen itsehallinnon juhlavuoden käytössä. Ahvenanmaalaiset ovat usein joutuneet itse löytämään ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Uusien ratkaisujen löytämisellä on yhtäläisyyksiä museotyöhön ja museopäivillä 2022 kiinnitetään huomiota tähän. Miten museot toimivat, kun museotoiminnassa kohdataan jatkuvasti uusia haasteita?

Kokouspaikkana on kulttuuri- ja kongressitalo Alandica Maarianhaminan keskustassa. Museopäivien varsinainen ohjelma alkaa keskiviikkona 18.5. Ahvenanmaan museoiden esittelyllä. Päivän pääpuhujat ovat PhD, projektijohtaja Kathrin Pabst ja PhD, apulaisprofessori Pia Laskar. Keskiviikon iltatapahtuma pidetään äskettäin uudistuneessa Museolaiva Pommernissa, joka tarjoaa upeat puitteet museoammattilaisten kohtaamiselle. Torstaina kuullaan puolestaan luovuudesta professori Juha T. Hakalaa sekä salamapuheenvuoroissa esimerkkejä museoiden luovista ja innovatiivisista kokeiluista.

Perinteinen Museopalkintogaala järjestetään 19.5.2022 Hotelli Arkipelagin juhlavissa puitteissa. Opintoretkillä perjantaina 20.5. tutustutaan Ahvenanmaan historiaan ja nykypäivään. Meri, saariston ainutlaatuinen luonto sekä useat museokohteet tarjoavat inspiroivia elämyksiä Museopäivien osallistujille.

Osaan ohjelmasta on mahdollista osallistua myös etänä. Museopäivien yhteinen ohjelma simultaanitulkataan suomen ja ruotsin kielille. Englanninkielisiä osuuksia ei tulkata. Simultaanitulkkaus kuuluu myös etäosallistujille.

Suomen museoliiton 99. vuosikokous järjestetään 19.5.2022 klo 13.30 alkaen. Vuosikokous toteutetaan hybridinä eli vuosikokousedustajat voivat osallistua kokoukseen paikan päällä Maarianhaminassa tai verkon kautta.

Museopäivien ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/Museidagarna_pa_Aland__Museopaivat_Ahvenanmaalla_4852

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää nimetä Suomen museoliiton 99. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Maarianhaminaan 18. - 20.5.2022 kolme Turun kaupungin äänivaltaista edustajaa. Kukin edustaja voi käyttää vain yhtä ääntä.

Lisäksi kulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää, että edustajille korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) ja hallintosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Kulut suoritetaan museopalvelujen kustannuspaikalta 20111.

PäätösKulttuuri- ja nuorisolautakunta päätti nimetä Suomen museoliiton 99. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Maarianhaminaan 19. - 20.5.2022 Hannele Mustosen, Petja Raaskan ja Laura Rantasen. Kukin edustaja voi käyttää vain yhtä ääntä.

Edustajille korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) ja hallintosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Kulut suoritetaan museopalvelujen kustannuspaikalta 20111.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tpvVapaa-aika, museopalvelut
tiedXXXXX