Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta4724.03.20227

621-2022 (02 05 01)

Oikaisuvaatimus Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätökseen nuorisojärjestöjen toiminta-avustuksista vuodelle 2022

Tiivistelmä: -

Kulnuolk § 47

Toiminnanjohtaja Maria Halkilahti:

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta myönsi 20.01.2022 § 6 nuoriso- ja varhaisnuorisoyhdistyksille ja järjestöille sekä nuorten toimintaryhmille toiminta-avustuksia vuodelle 2022 yhteensä 47 hakijalle 320 000 euroa. Kaksi hakemusta hylättiin ja hylkäyksen perusteena oli molemmissa tapauksissa, että avustusta hakevan yhdistyksen kotipaikka on muu kuin Turku.

Föreningen Luckan r.f. toimitti päätökseen oikaisuvaatimuksen määräajassa 8.2.2022. Yhdistyksen avustushakemus oli esitetty hylättäväksi ja lautakunnan päätöksellä hylättiin, koska yhdistyksen kotipaikka on muu kuin Turku. Yhdistyksen toimittamassa oikaisuvaatimuksessa esitetään päätöstä oikaistavaksi. Oikaisuvaatimuksen perusteeksi yhdistys esittää, että yhdistys on laajalle levittäytynyt ja toimii kuin järjestö eli Suomessa on 11 Luckania. Oikaisuvaatimuksen mukaan ruotsinkielistä tiedotus- ja neuvontapalveluja nuorille tarjoavalla UngInfolla on toimipisteitä useissa kaupungeissa ja Turussa Aurakadulla yhteistyössä Åbo föreningsråd -yhdistyksen kanssa.  Oikaisuvaatimuksen mukaan toiminta-avustushakemus liittyi digitaalisten palveluiden tarjoamiseen ruotsinkielisille nuorille: chat-palvelu Ärligt talat ja Våga fråga -palvelut eivät ole riippuvaisia fyysisestä paikasta, mutta palveluja pitäisi suunnata Turun alueelle ja kaupungin nuorille.  Yhdistyksen mukaan digitaalisessa muodossa tarjottavan tuen ja avun kysyntä on pandemian vuoksi lisääntynyt nuorten keskuudessa, ja myös ammattilaiset ja vanhemmat pitävät palveluita tärkeinä.

Toiminta-avustusten valmistelussa käytettiin avustuskelpoisuuden määrittelyssä sekä kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymää avustuksia koskevaa yleistä ohjetta että kulttuuri- ja nuorisolautakunnan nuorisojärjestöjen avustuksia koskevaa ohjetta (9.9.2021 § 10).

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan ohje (9.9.2021 § 10) nuoriso- ja varhaisnuorisoyhdistyksille ja järjestöille sekä nuorten toimintaryhmille suunnatuista avustuksista määrittää, että kulttuuri- ja nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan sekä turkulaisille nuorten toimintaryhmille. Ohjeen mukaan toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sekä nuorten toimintaryhmien sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen.

Kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymissä avustuksia koskevissa yleisissä ohjeissa avustuksen myöntämisedellytysten kohdalla mainitaan, että avustusta myönnetään hakijalle, jonka kotipaikka on Turku. Ohjeen mukaan kohdennettuja erityisavustuksia voidaan harkinnan mukaan Turussa toteutettavaan toimintaan myöntää myös ulkopaikkakuntalaiselle hakijalle.

Yhdistyksen kotipaikan määrittelyssä kotipaikaksi katsotaan kunta, johon yhdistys on rekisteröity. Kaupungin sähköiseen järjestelmään hakijan Föreningen Luckan rf:n y-tunnukseksi on ilmoitettu y-tunnus 1637159–4. Patentti- ja rekisterihallituksen rekisterin mukaan y-tunnus 1637159–4 on rekisteröity Helsinkiin.  

Liite 1Oikaisuvaatimus

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä liitteenä 1 olevan Föreningen Luckan rf:n oikaisuvaatimuksen kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätöksestä 20.1.2022 § 6.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoFöreningen Luckan rf
tpvXXXXX


Liitteet:

Kulnuolk § 47
Liite 1:Oikaisuvaatimus Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan nuorisojärjestöjen toiminta-avustukset vuodelle 2022