Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta720.01.20227

2047-2021 (02 05 01)

Kohdennetun avustuksen käyttöajan muutos

Tiivistelmä: -

Kulnuolk § 7

Toiminnanjohtaja Maria Halkilahti:

Nuorisolautakunnan 29.8.2019 § 71 hyväksymä, ja kulttuuri- ja nuorisolautakunnan 9.9.2021 § 10 lautakuntatasoisiksi ohjeiksi ja periaatteiksi hyväksymä, avustusohje nuoriso- ja varhaisnuorisoyhdistyksille ja järjestöille sekä nuorten toimintaryhmille suunnatuista avustuksista määrittää nuorisoavustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista tukevan toiminnan tai tapahtuman järjestämiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Nuorisolautakunta päätti 25.03.2021 § 20 erityisavustuksen ehdoista jalkautuvaan nuorisotyöhön ja 20.05.2021 § 39, että jaettava summa 30 000 jaetaan kolmelle hakijalle. Yksi yhdistyksistä, jolle avustusta myönnettiin, oli Valo-Valmennusyhdistys ry. Avustussumma oli 15 000 euroa. Jalkautuvaan nuorisotyöhön kohdennettava erityisavustus maksettiin poikkeuksellisesti etukäteen. Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan Nuorisopalvelut määritti jalkautuvan nuorisotyön kohdentamisesta eri alueille ja avusti verkostoyhteistyössä, mutta järjestöt vastasivat itse osaavan henkilökunnan rekrytoinnista, koulutuksesta ja ohjauksesta.

Avustuksia myönnettäessä noudatetaan lautakunnan ohjeiden lisäksi kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymiä avustuksia koskevia yleisiä ohjeita. Avustuksen maksun ehtona on takaisinmaksusitoumus, jossa avustuksen saaja sitoutuu maksamaan takaisin toiminnan todellisten kustannusten ja maksetun avustuksen erotuksen sekä palauttamaan avustussumman kokonaisuudessaan siinä tapauksessa, että toiminta ei toteudu.

Valo-Valmennusyhdistys ry haki 11.12.2021 kirjallisella hakemuksella jalkautuvaan nuorisotyöhön myönnetyn kohdennetun erityisavustuksen osittaista siirtämistä vuodelle 2022. Nuorisolautakunnan päätöksessä 20.05.2021 § 39 myöntää kohdennettua erityisavustusta jalkautuvaan nuorisotyöhön mainitaan perusteluksi avustuksen myöntämiselle, että ”Kesä 2021 on yksi niitä ratkaisevia hetkiä, jolloin lapsille ja nuorille pitää olla tarjolla matalan kynnyksen mielekästä vapaa-ajan toimintaa, joilla voidaan ehkäistä pahoinvointia, sosiaalisia ongelmia, yksinäisyyttä, syrjäytymistä sekä häiriökäyttäytymistä.” Lautakunnan avustusohjeen mukaan kohdennetun erityisavustuksen käytöstä on annettava selvitys sen kalenterivuoden aikana, jolloin avustus on myönnetty.

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä Valo-Valmennusyhdistys ry:n hakemuksen jalkautuvaan nuorisotyöhön vuodelle 2021 myönnetyn kohdennetun erityisavustuksen siirtämisestä käytettäväksi vuonna 2022.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoValo-Valmennusyhdistys ry
tpvXXXXX