Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta1020.01.202210

11730-2021 (12 05 02, 00 01 02)

Vastaus kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsen Pauli Kossilan aloitteeseen

Tiivistelmä: -

Kulnuolk § 10

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja nuorisosihteeri Anni-Reetta Sorell:

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan jäsen Pauli Kossila on jättänyt kulttuuri- ja nuorisolautakunnan kokouksessa 30.9.2021 § 30 aloitteen nuorisopalveluiden kehittämissuunnitelmaan liittyen.

Nuorisopalveluiden toiminnat tarjoavat ja ovat koko korona-ajan tarjonneet nuorille turvallisia aikuiskontakteja pelkojen, huolten, toiveiden ja unelmien käsittelyyn.

Nuorisopalvelut on ohjeistanut työntekijöitä keskustelemaan nuorten peloista ja huolista tulevaisuuden uskoa vahvistaen sekä jakamaan ainoastaan virallista, tutkittua tietoa koronaan ja ilmastonmuutokseen liittyen.

Nuorisotyössä ilmastokasvatus kuuluu kaikille. Nuorisotyön tavoitteista käsin rakennetaan kestävää tulevaisuutta, vahvistetaan osallistumista ja harjoitellaan vaikuttamisen taitoja.

Nuorisotyö mahdollistaa ja tarjoaa aktiivisesti tilaisuuksia keskustelulle, ilmastovaikuttamiselle ja toiminnan käynnistymiselle.

Nuorisotyössä työntekijät tukevat ilmastovastuullisia ratkaisuja työssään, vaikka henkilökohtaisessa elämässään päätyisivät toisenlaisiin ratkaisuihin.

Nuorisopalveluiden toiminnoissa nuoria kannustetaan luoviin ja rohkeisiin ideoihin, innostumme yhdessä kokeilemaan ilmastovastuullisia ratkaisuja.

Oheismateriaali 1Aloite

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuuri- ja nuorisolautakunta merkitsee vastauksen tiedoksi ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.