Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Ympäristötoimiala 
Toimialajohtaja5016.08.2017 

13573-2016 (615)

Poikkeamispäätös: Järvistensaari, Ruskoranta, P 2016-1648

Ympäristötoimialan hallinto / ympäristölakimies Antti Mäkelä: 

Rakennuspaikka ja sen sijainti

Järvistensaari, Ruskoranta -niminen tila, 853-476-1-151, pinta-ala 5400 m2

Osoite: Järvistensaari

Hakija

Janne Kepponen

Rakennushanke

Kaavoitustilanne

Turun kaupunkiseudun maakuntakaava, jossa rakennuspaikkaa koskee kaavamääräys M: maa- ja metsätalousvaltainen alue. Maa- ja metsätalouskäyttöön tarkoitetut alueet, joita voidaan käyttää myös haja-asutusluonteiseen pysyvään tai loma-asutukseen sekä jokamiehen oikeuden mukaiseen ulkoiluun ja retkeilyyn.

Suunnittelumääräys: Suunniteltaessa loma-asutusta meren tai vesistön MRL 72 §:n mukaiselle ranta-alueelle tulee rakentamatonta varata mahdollisimman yhtenäisinä kokonaisuuksina vähintään 40 % suunniteltavan alueen kokonaisrantaviivasta. Olemassa olevien alueiden täydennykseksi ja laajennukseksi voidaan kuntakaavoituksella vähäisessä määrin osoittaa myös uutta pysyvää asumista ja muita toimintoja, jotka eivät aiheuta ympäristöhaittoja.

Poikkeukset

Naapureiden ja asianosaisten kuuleminen

Hakemuksesta on tiedotettu kirjeitse naapureille. Naapureille on varattu tilaisuus kirjallisen muistutuksen tekemiseen. Muistutuksia ei tehty.

Asianosaisten laajempi kuuleminen ei ole tarpeen (MRL 173 § ja MRA 86 §).

Viranomaisluvat ja lausunnot

Ympäristönsuojelu (jätevedet): Jätevesijärjestelmä täyttää ympäristönsuojelumääräysten ja hajavesiasetuksen vaatimukset.

 

Päätöksen perustelut

Hakemus on puollettavissa vuoden 1969 rantakaavasäännösten mukaisen kantatilaselvityksen perusteella, jossa tila on muodostettu tilasta 853-476-1-141 (Kotiaho), Järvistensaaressa. Tällöin Ruskoranta on vanha itsenäinen kiinteistö, jolle voidaan osoittaa rakennusoikeutta. Laskennallinen rantaviivan pituus on 60 metriä ja vapaata rantaa jää tilalle kun suunnitelmien mukaan rakennukset sijoitetaan hieman etäämmälle rannasta.

Edellä esitetyn perusteella hakemuksen mukainen poikkeaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueen käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteitten saavuttamista eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteitten saavuttamista (MRL 172 §).

Liite 1            asemapiirros 30.11.2016

Toimialajohtaja Christina Hovi:

 

PäätösPäätin myöntää hakemuksen ja 30.11.2016 päivätyn asemapiirroksen mukaiset poikkeukset.

Samalla päätän, että hakijalta peritään poikkeamispäätöksen johdosta rakennusvalvontataksan 7.1 §:n mukaisesti 900 euroa.

Päätöksen voimassaolo

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Vastaavaa rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan kuluessa.

Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä on 23.8.2017.

 

 

Christina hovi

va.toimialajohtaja

 

Valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus/Ympäristö ja luonnonvarat
aoKepponen Janne
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tiedRakennuslautakunta
tiedYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö
tiedKoskela Ljudmila
tiedMesikämmen Erja
tiedVesterholm Teija


Liitteet:

Yt § 50
Liite 1:Asemapiirros 30.11.2016