Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta15209.05.20175

4954-2016 (613, 627)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Fasaaninkatu" (Ks)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 152

Kaupunkisuunnittelu, kaavoitus 2.5.2017:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut uuden osallistumis- ja arviointisuunnitelman:

- Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Pääskyvuoren kaupunginosaan kortteleille 78 ja 80, Kotkan-, Fasaanin- ja Satakielenkadun katualueille, Fasaaninpuistikkoon, Kirvisenpuistoon ja Hurttivuoreen sekä Fasaanin paikoitusalueelle. Osoitteena on Kotkankatu 2. Työnimeltään kaavanmuutos on ”Fasaaninkatu”. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Fasaaninkatu"

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman ”Fasaaninkatu”.

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman ”Fasaanikatu”. Lisäksi lautakunta päätti, että selvitys kaavan vaikutuksista päiväkotiverkkoon tuodaan luonnoksen yhteydessä lautakunnan käsiteltäväksi ja että kaavan yhteydessä tutkitaan mahdollisuus sijoittaa päiväkoti kaava-alueelle.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa muuttamasta ehdotuksesta yksimielisesti.

Ennen päätöksentekoa äänestettiin asian palauttamisesta uuteen valmisteluun. Asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 11-2.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä asian käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Aaltonen, Ekroth, Helin, Hellstén, Hyyppä, Mattila, Meltovaara, Röberg, Sundqvist, Van Ooik ja Vierimaa.

Sandelinin palautusehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Koivisto.

Sandelinin palautusehdotus oli seuraava:

Kaava-alueella sijaitsee itäisen Turun kunnallisen päivähoitoverkon kannalta merkittävä Kotkankadun päivähoitoyksikkö ja jo osallistumis- ja arviointisuunnitelma -vaiheessa on huomioitava kaavan vaikutukset päivähoitoverkkoon.

Asian esitteli toimialajohtajan varahenkilönä rakennusvalvontajohtaja Reima Ojala.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö