Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta817.01.20178

3430-2015 (742)

Kakskerranjärven tarkkailututkimuksen vuosiraportti 2015 (Ys)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 8

Ympäristönsuojelu, vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Pekka Salminen 28.12.2016 

Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy on toimittanut Kakskerranjärven tarkkailututkimuksen vuosiraportin vuodelta 2015. Yhteenveto raportista ja raportti koko laajuudessaan ovat oheismateriaalissa.

Kakskerranjärven veden laatua tarkkailtiin vuonna 2015 Myllykylän ja Harjattulan havaintopaikoissa yhteensä kuusi kertaa. Järven tilan arvioinnissa käytettiin Suomen ympäristökeskuksen yleistä käyttökelpoisuusluokitusta sekä Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen järvivesille käyttämää rehevyystasoluokitusta.

Pohjanläheinen happitilanne oli kesäkuussa kohtalainen, mutta heinä- ja elokuun tutkimuskerroilla happi oli kulunut loppuun ja Myllykylässä oli voimakasta hapenvajausta jo 8 metristä lähtien. Toukokuussa a-klorofyllipitoisuudet olivat reheville järville tyypillisellä tasolla, muulloin klorofyllipitoisuudet vastasivat lievästi rehevien järvien lukemia. Kesä - syyskuussa sinilevien osuus kokonaisbiomassasta vaihteli välillä 18–45 %.Heinä - syyskuussa sinilevät olivat vallitsevana kasviplanktonryhmänä ollen runsaimmillaan syyskuussa. Kakskerranjärven hygieeninen tila oli Myllykylästä tutkittujen bakteeritulosten perusteella erinomainen kaikilla tutkimuskerroilla.

Oheismateriaali 1Yhteenveto Kakskerranjärven tarkkailututkimuksen vuosiraportista 2015

Oheismateriaali 2Kakskerranjärven tarkkailututkimus, vuosiraportti 2015

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä raportin tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.