Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta27025.10.20169

2105-2016 (041)

Vuoden 2016 talouden 3. osavuosikatsaus kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan osalta (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 270

Ympäristötoimialan hallinto, controller Mirja Grönroos 17.10.2016:

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2016 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.9.2016. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

Rakennuslupia on myönnetty kahta edellisvuotta enemmän, joten rakennusvalvontatulojen on ennustettu ylittyvän 1,36 M€. Myyntilaskutuksen ennustetaan olevan 0,283 M€ euroa pienempi kuin talousarviossa, joka johtuu sisäisen laskutuksen vähenemisestä. Henkilöstökuluja arvioidaan säästyvän kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan osalta 0,120 M€, joka johtuu siitä, että talousarviossa henkilöstön määräksi arvioitiin 171 htv ja vuoden lopun tilanteeksi arvioidaan 167 htv. Henkilöstömääräluvussa on koko toimiala.

Oheismateriaali 1Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan vuoden 2016 toiminnan ja talouden 3. osavuosikatsaus

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee vuoden 2016 toiminnan ja talouden 3. osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin. Päätös asiassa tehtiin äänin 8-3, 2 poissa.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Antinluoma, Ekroth, Hyyppä, Mäenpää, Röberg, Ruohonen, Sundqvist ja Van Ooik.

Oksasen Koiviston kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänesti heidän lisäkseen Meltovaara.

Aaltonen ja Helin olivat poissa kokouksesta.

Puheenjohtaja Aaltonen ja esittelijä Hovi poistuivat asian käsittelyn aikana.

Lautakunta päätti valita tilapäiseksi puheenjohtajaksi Hans Ekrothin.

Päätös tehtiin Hyypän ehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esiteli toimialajohtajan varahenkilönä hallintojohtaja Harri Lehtinen.

Oksasen muutosehdotus oli seuraava:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee vuoden 2016 toiminnan ja talouden 3. osavuosikatsauksen tiedoksi. Talouden seurannan mukaan lautakunnan 2016 budjetti jää lähes puolitoista miljoonaa euroa plussalle. Tästä johtuen lautakunta esittää täytettäväksi vuoden 2016 aikana yhden kaupungin eläinlääkärin ja kahden eläinhoitajan toimet

Jakelu

rapKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus