Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta24827.09.20166

4873-2014 (616, 021)

Ympäristöministeriön päätös rakennussuojeluasiassa, Kaskenkatu 13 ja 15a (Hal)

Tiivistelmä:

Ympäristöministeriö on hylännyt Turun kulttuuriympäristöyhdistys Puu ja Talo ry:n valituksen. Turunmaan sairaalan lastentalon ja kahden, naapuritontilla sijaitsevan asuinrakennuksen suojelu rakennusperintölailla ei ole kokonaisuutena arvioiden perusteltua.

Ksylk § 248

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 22.9.2016:

Varsinais-Suomen ELY-keskus on hylännyt Turun kulttuuriympäristöyhdistys Puu ja Talo ry:n esityksen suojella Turunmaan sairaalan lastentalo sekä naapuritontilla sijaitsevat empiretalo ja jugendtalo rakennusperintölailla. Yhdistys on valittanut ELY-keskuksen päätöksestä ympäristöministeriöön, joka on hylännyt yhdistyksen valituksen.

Yhteenvetona ympäristöministeriö toteaa, että empiretalo, jugendtalo ja lastensairaala täyttävät rakennusperintölain suojelun edellytykset. Asemakaava-alueella sijaitsevina niiden suojeluun voidaan kuitenkin soveltaa rakennusperintölakia vain lain edellytysten täyttyessä. Näistä valtakunnalliseen merkittävyyteen ja asemakaavatilanteeseen liittyvät edellytykset eivät täyty eikä rakennusperintölain soveltaminen myöskään asemakaavan keinojen riittämättömyyden johdosta ole kokonaisuutena arvioiden perusteltua.

Varsinainen Bryggmanin suunnittelema Turunmaan sairaalan rakennus on suojeltu asemakaavalla.

Oheismateriaali 1Ympäristöministeriön päätös 14.9.2016

Vs. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä ympäristöministeriön päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli toimialajohtajan varahenkilönä hallintojohtaja Harri Lehtinen.