Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta20910.08.20165

7880-2016 (356)

Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Pöytyän kunnan kanssa (Yth)

Tiivistelmä:

Kunnan on järjestettävä irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun vastaavan pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen tilapäinen hoito. Turulla on löytöeläinten hoitoa Turun eläinhoitolassa koskeva yhteistyösopimus useiden kuntien kanssa. Pöytyän kunta haluaa liittyä sopimukseen.

Ksylk § 209

Ympäristötoimialan hallinto, ympäristölakimies Nina Mattila 30.6.2016:

Eläinsuojelulain 15 §:n mukaan Eläinsuojelulain (247/1996) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Turulla on voimassa oleva sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä seuraavien kuntien ja kaupunkien kanssa: Kaarinan kaupunki, Kustavin kunta, Liedon kunta, Maskun kunta, Naantalin kaupunki, Nousiaisten kunta, Paimion kaupunki, Paraisten kaupunki, Raision kaupunki, Ruskon kunta, Sauvon kunta, Taivassalon kunta sekä Vehmaan kunta. Em. sopimuskunnat ovat sitoutuneet ostamaan Turulta eläinsuojelulain 15 §:n mukaisen, irrallaan tavatun ja tal­teen otetun seura- tai harrastuseläimen eli löytöeläinten tilapäisen hoidon järjestämisen. Sopimuksen mukaan eläimen omistusoikeus siirtyy Turulle, jos eläimen omistajaa ei löydetä eläinsuojelulaissa määritellyn säilytys­ajan (15 päivää) kuluessa tai eläintä ei voida eläinsuojelullisista syistä hänelle luovuttaa.

Voimassa olevan sopimuksen 7. kohdan mukaan sopimuksen ulkopuolella olevien Varsinais-Suomen kuntien on mahdollista liittyä sopimukseen ilmoittamalla siitä Turun kaupungille.Liittymisen edellytyksenä on, että Turku hoitolan pitäjänä hyväksyy liittyjän. Liittyminen sopimukseen tapahtuu tällöin seuraavan vuoden alusta lukien. Jäsenkunnassa tapahtuneista muutoksista Turku ilmoittaa muille jäsenille liittymisen tapahtuessa. Eläinsuojeluvalvojalta saadun tiedon mukaan eläinhoitolan resurssit ovat riittävät myös Pöytyän löytöeläinten hoidon järjestämiseen. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle ehdotetaan, että Pöytyän kunta liitetään yhteistyösopimukseen vuoden 2017 alusta lukien. Muille sopimuskunnille tiedotetaan asiasta toimittamalla niille kopio tästä päätöksestä.

Liite 1Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Pöytyän kunnan kanssa

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen allekirjoittaa ympäristötoimialan toimialajohtaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli toimialajohtajan varahenkilönä hallintojohtaja Harri Lehtinen.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, ympäristöterveydenhuolto


Liitteet:

Ksylk § 209
Liite 1:Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Pöytyän kunnan kanssa