Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta17407.06.201615

6210-2016 (112)

Ympäristöterveydenhuollon johtajan virkavaali (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 174

Toimialan hallinto, hallintojohtaja Harri Lehtinen 31.5.2016:

Ympäristöterveydenhuollon johtaja johtaa ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollon palvelualuetta. Ympäristöterveydenhuollon palvelualue vastaa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan toimialaan kuuluvista asiantuntija- ja viranomaisasioista siltä osin kuin niissä on kyse terveydensuojelulaissa, lääkelaissa, elintarvikelaissa, tupakkalaissa, eläinlääkintähuoltolaissa sekä kuluttajaturvallisuuslaissa tarkoitetusta asioista.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on siirtänyt lautakunnalle kuuluvia viranomaistehtäviä ympäristöterveydenhuollon johtajalle (5.2.2013 § 7).

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu jää eläkkeelle 01.08.2016 alkaen. Ympäristöterveydenhuollon johtajan virka (607103) on ollut haettavana 19.2. – 14.3.2016. Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus toimialan tehtävistä.

Virkaa on hakenut 13 henkilöä, joista yksi on peruuttanut hakemuksensa. Yksi hakijoista ei täytä viran kelpoisuusvaatimusta. Hakijoista on haastateltu kuusi henkilöä. Haastatteluihin on osallistunut toimialajohtaja, hallintojohtaja, ympäristöterveydenhuollon johtaja sekä lautakunnan edustajana varapuheenjohtaja. Haastatelluista neljä on lähetetty Psycon Oy:n suorittamaan psykologiseen henkilöarviointiin.

Hallintosäännön 45 §:n mukaan lautakunta ottaa toimialajohtajan välittömät esimiesasemassa olevat alaiset ja toimialajohtaja muun henkilöstön, ellei siitä toimielimen johtosäännössä, laissa tai asetuksessa muuta määrätä. Koeajan määräämisestä tai siitä sopimisesta ja koeajan pituudesta päättää se, joka ottaa palvelussuhteeseen. Virantoimituksen tai työsuhteen alkamisajankohdan vahvistaa virka- tai työsuhteeseen ottava tai alempi täytäntöönpaneva viranomainen.

Haastattelujen ja henkilöarviointien perusteella pätevimmäksi hakijaksi on arvioitu eläinlääketieteen tohtori Maria Sjöman, joka täyttää viran kelpoisuusvaatimukset.

Oheismateriaali 1Yhteenveto hakijoista

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää ottaa ympäristöterveydenhuollon johtajan virkaan (607103) eläinlääketieteen tohtori Maria Sjömanin 01.08.2016 alkaen kuuden kuukauden koeajalla sekä ehdolla, että hän esittää ennen viran vastaanottamista hyväksyttävän lääkärintodistuksen.

Lisäksi lautakunta päättää, että toimialajohtaja voi vahvistaa virantoimituksen alkamisajankohdan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMuut hakijat
aoSjöman Maria
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tpvHarro-Siiki Anu