Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta12626.04.201613

113-2016 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 126

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 19.4.2016:

Kaavoituspäällikkö/sarja 10, 11.4.2016 § 5. Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin meluselvityksen lisätyö.

Natura-arvioinnin täydennyksen meluselvitys on valmisteilla. Meluselvitystä varten on arvioitu uudelleen osayleiskaavan toteutumisesta aiheutuvia liikennemääriä ja liikenteen jakautumista katuverkolle. Liikennemäärien aiheuttaman melun vaikutuksia arvioidaan tilatussa selvityksessä vain Natura-alueisiin, mutta mm. osayleiskaavaluonnoksesta saaduissa lausunnoissa ja mielipiteissä on edellytetty vaikutusten arviointia myös mantereen puolelta.

Kaavoituspäällikkö päätti, että Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arviointiin liittyvä meluselvityksen lisätyö, joka koskee mantereen puolen katuverkon liikennemäärän lisääntymisen aiheuttamien vaikutusten tarkastelua, tilataan Promethor Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 1350 € (alv 0 %), muut ehdot tarjouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Kaavoituspäällikkö/sarja 10, 13.4.2016 § 6. Turvallisuusselvitys Pansion, Pernon ja Artukaisten alueelle lisätöiden tilaus.

Toimialajohtaja on päätöksellään 19.1.2016 § 1 tilannut turvallisuusselvityksen Pansion, Pernon ja Artukaisten alueelle Gaia Consulting Oy:ltä hintaan 29.560,00 € (alv 0 %). Päätökseen liittyvässä konsultin tarjouksessa on määritelty suunnittelutehtävään sisältyvät työt.

Selvitystyön aloituskokouksessa 19.2.2016 valvovat viranomaiset Turvallisuus- ja kemikaalivirastosta ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksesta toivat esille tarpeen tarkastella alueella sijaitsevia alkuperäiseen suunnittelutehtävään kuulumattomia onnettomuusvaarallisia kohteita sekä tarkastella alueella olevia haavoittuvia kohteita. Gaia Consulting Oy:tä pyydettiin tekemään lisätyötarjous uusien kohteiden huomioimisesta turvallisuusselvityksessä.

Kaavoituspäällikkö päätti, että turvallisuusselvityksen Pansion, Pernon ja Artukaisten alueelle lisätöiden laatiminen tilataan Gaia Consulting Oy:ltä hintaan 14 770 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouksen ja tarjouspyynnön mukaisesti.

Suunnittelupäällikkö/sarja 10, 6.4.2016 § 9. Pohjatutkimukset 1/2016 konsultin valinta.

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on järjestänyt Turun kaupungin pienhankintaohjeen mukaisen kilpailutuksen eräiden pohjatutkimusten tekemisestä nimikkeellä ”Pohjatutkimukset 1_2016”.

Tarjouspyyntö toimitettiin sähköpostilla 14.3.2016 seitsemälle mahdolliselle tarjoajalle. Yksi mahdollisista tarjoajista esitti kysymyksiä annettuun määräaikaan 18.3.2016 mennessä. Kysymyksiin vastattiin kaikille tarjouspyynnön saaneille yhteisesti 21.3.2016. Annettuun määräaikaan 29.3.2016 klo 14.00 mennessä tarjouksen toimittivat SM Maanpää Oy, Sweco Ympäristö Oy, Ramboll Finland Oy ja Geopalvelu Oy.

Kaikki tarjoajat ovat osoittaneet täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vähimmäistavoitteet. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu:

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Alla on esitetty tarjousten hintavertailu.

Tarjoaja                                                  Kokonaishinta (alv 0 %)

SM Maanpää Oy                                     17 500,00 €

Sweco Ympäristö Oy                               25 000,00 €

Ramboll Finland Oy                                 26 200,00 €

Geopalvelu Oy                                         44 900,00 €

Suunnittelupäällikkö päätti edellä esitetyin perustein, että työ ”Pohjatutkimukset 1_2016” tilataan tarjouspyynnössä esitetyin ehdoin ja tarjouksessa annetuin hinnoin SM Maanpää Oy:ltä kokonaishintaan 17 500,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimuksen voi tilaajan puolelta allekirjoittaa yhteyshenkilö. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.