Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta10812.04.20165
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta11726.04.20164

3014-2015 (613, 627)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Teerikarinpuisto" (Ks)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 108

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 6.4.2016:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut uuden osallistumis- ja arviointisuunnitelman:

- Vaikutuksiltaan vähäinen asemakaavanmuutos Ruohonpään kaupunginosaan korttelin 14 Teerikarinpuistoon ja Nuppulanpuiston osalle kortteleissa 15 ja 25. Osoitteena ovat Pirttilähteenkatu 9 ja 12. Kaavanmuutoksen työnimeksi on annettu ”Teerikarinpuisto”. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Tapani Laiho.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Teerikarinpuisto"

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman ”Teerikarinpuisto".

PäätösAsia pantiin pöydälle Hellsténin Ekrothin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Ksylk § 117

Pöydältä 12.4.2016 § 108.

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman ”Teerikarinpuisto" siten muutettuna, että turvataan Teerikarinpuiston luonnonvaraisen metsän ja viherkäytävän säilyminen mahdollisimman laajoina ja hyödynnetään tonttien asemoinnissa mahdollisimman paljon Ylispääntien katualuetta. Lisäksi samalla tutkitaan mahdollisuutta kaavoittaa tontteja esimerkiksi Kustavintien varrelle Perkiönpuiston alueelle.

Päätöksenteko

Päätös asiassa tehtiin kahden äänestyksen jälkeen.

1. äänestys

Esittelijän ehdotus ei saanut ääniä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä Ruohosen Antinluoman kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Aaltonen, Ekroth, Hyyppä, Meltovaara, Muurinen, Mäenpää ja Röberg.

Tyhjää äänestivät Koivisto, Sandelin, Sundqvist ja Van Ooik.

Tässä vaiheessa päätös asiassa tehtiin äänin 0-9, 4 tyhjää.

2. äänestys

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Ruohosen Antinluoman kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Aaltonen, Ekroth, Hyyppä, Meltovaara, Mäenpää ja Röberg.

Sandelinin Sundqvistin kannattamana tekemän hylkäysehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Koivisto ja Van Ooik.

Muurinen äänesti tyhjää.

Lautakunnan lopullinen päätös asiassa tehtiin äänin 8-4, 1 tyhjä.

Muutosehdotus

Sandelinin hylkäysehdotus oli seuraava:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää, että osallistumis- ja arviointisuunnitelma Teerikarin-puisto hylätään eikä kaavan valmistelua jatketa.

Perustelut:

Suunnittelualueen puistot ovat luonnonvaraista metsää. Alue on asukkaiden runsaassa ulkoilukäytössä, se toimii myös lasten koulureittinä ja oppimisympäristönä sekä merkittävänä viherkäytävänä ja ekologisena yhteytenä kahden suuremman vihreän alueen välillä.

Alueelle mahtuvan muutaman pientalotontin vuoksi ei ole perusteltua uhrata asukkaille tärkeää metsää ja laajemman alueen kannalta merkittävää ekologista yhteyttä, jolla on merkittävä vaikutus luonnon monimuotoisuuteen.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö