Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta11212.04.20169

112-2016 (60)

Tiedoksi merkittävät asiat (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 112

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 5.4.2016:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle on osoitettu seuraavat tiedoksi merkittävät asiat. Asiakirjat ovat nähtävänä kokouksen sihteerillä.

Kaupunginvaltuusto 14.3.2016 § 47. Asemakaava ja asemakaavanmuutos sekä tonttijako ja tonttijaonmuutos "Artukaisten kampus" (os. Tillerinkatu 1) Artukainen (4/2013) (hyväksyttiin).

Tiivistelmä: Artukaisiin Artukaistentien ja Naantalintien väliselle alueelle laadittu asemakaava mahdollistaa opetustoiminnan ja rautakaupan toiminnan alueella. Turun Aikuiskoulutuskeskus on keskittämässä toimintojaan alueelle. Alue muuttuu avoimesta pysäköintikentästä ja varastoalueesta rakennetuksi kaupunkiympäristöksi.

Kaupunginhallitus 29.3.2016 § 130. Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat ja pyydetyt lausunnot (Kh päätti, ettei se ota pöytä- ja päätöspöytäkirjoja käsiteltäväkseen ja merkitsi pyydetyt lausunnot tiedoksi).

Ympäristöinsinööri 6.4.2016 § 8. Ympäristönsuojelulain 122 §:n mukainen päätös Kantolan Paalutus Oy:n meluntorjuntailmoituksesta koskien paalutusta (Biolinja 1) (myönnettiin ympäristönsuojelulain 122 §:n mukaisin määräyksin).

Ympäristönsuojelujohtaja 6.4.2016 § 81. Päätös luvan myöntämisestä ammattimaisen kalastusopastoiminnan harjoittamiseksi Turun kaupungin virkistyskalastusalueilla.

Ympäristönsuojelujohtaja päätti myöntää Kaiman Kalamatkat Oy:lle koeluonteisesti luvan harjoittaa ammattimaista kalastusopastoimintaa aktiivikalastusvälinein Turun kaupungin virkistyskalastusalueilla ajaksi 9.4.2016-31.12.2017 seuraavin ehdoin:

1. Kalastuslupa on hakijakohtainen. Luvan saajalla ei ole oikeutta antaa lupaa muille kuin työssä käytettäville apulaisille.

2. Lupa oikeuttaa enintään 10 hlö + oppaat kokoisen ryhmän kalastamiseen kerrallaan, enintään 10 vapaa käyttäen.

3. Luvan saaja on velvollinen noudattamaan kalastuslakia ja muita kalastuksesta annettuja säännöksiä sekä Turun kaupungin kulloinkin voimassa olevia kalastusmääräyksiä.

4. Luvan saaja sitoutuu raportoimaan vuosittain pyyntikauden päätyttyä kaupungin ympäristönsuojeluun kaupungin vesiltä saadun saaliin määrän.

5. Luvan saaja ei saa häiritä tai estää liikkumista tai muuta liikennettä ko. vesialueilla eikä myöskään sen kalastusoikeuden harjoittamista, joka kalastuslain perusteella on muilla henkilöillä.

6. Ympäristönsuojelujohtajalla on oikeus purkaa tämä sopimus, jos luvan saaja laiminlyö lupamaksun suorittamisen tai lupaehtoja tai kalastuslakia muutoin rikotaan tai mikäli toiminta aiheuttaa muuta häiriötä tai eturistiriitaa.

7.  Kalastusoikeudesta peritään maksua 30 €/vuosi. Tällä päätöksellä myönnettävän luvan kokonaishinta on 60 €. Maksusta lähetetään yksi lasku 31.5.2016 mennessä.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä asiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.