Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta8822.03.201612

113-2016 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 88

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 15.3.2016:

Kaavoituspäällikkö/sarja 10, 11.3.2016 § 4. Koroinen-nimisen asemakaava-alueen meluselvitys.

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on järjestänyt Turun kaupungin pienhankintaohjeen mukaisen kilpailutuksen Koroinen-nimisen asemakaava-alueen meluselvityksen laatimisesta. Tarjouspyyntö toimitettiin 10.2.2016 kolmelle mahdolliselle tarjoajalle.

Annettuun määräaikaan 29.2.2016 kello 14.00 mennessä tarjouksen toimittivat kaikki kolme tarjouspyynnön saanutta.

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouspyynnössä on ilmoitettu, että valintaperuste on halvin hinta.

Kaavoituspäällikkö päätti, että Koroinen-nimisen asemakaava-alueen meluselvityksen laatiminen tilataan tarjouspyynnössä esitetyin ehdoin ja tarjouksessa annetuin hinnoin Destia Oy:ltä kokonaishintaan 4 100,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimuksen voi tilaajan puolelta allekirjoittaa yhteyshenkilö. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Suunnittelupäällikkö/sarja 10, 10.3.2016 § 8. Think Bike työpajan järjestäminen.

Hollanti on tunnetusti Tanskan ohella maailman johtava maa pyöräilyssä ja kaupunkien pyöräilyolosuhteissa. Hollannin pyöräilyväylien järjestelyissä on periaatteellisia eroja verrattuna Suomessa perinteisesti käytettyihin järjestelyihin.

Alankomaiden Suomen suurlähetystö on ottanut erääksi toimintamuodokseen tarjota suurlähetystön, Hollannin Pyöräilysuurlähetystön ja suomalaisten kaupunkien yhteistyötä. Työmuodoksi suurlähetystö on tarjonnut kaupunkikohteisten Think Bike työpajojen järjestämistä. Seminaarit on vuosina 2013-15 järjestetty Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa. Työpajojen kustannusjako on ollut seuraava: Alankomaiden suurlähetystön edustaja osallistuu järjestelyihin lähetystön kustannuksella ja kohdekaupunki vastaa seminaarin varsinaisesta työstä vastaavan Hollannin pyöräilysuurlähetystön kustannuksista. Työpaja on suunniteltu 3 päiväiseksi ja se sisältää päättäjille, yleisölle, tiedotusvälineille ja virkamiehille suunnatut osuutensa. Hollannin pyöräilysuurlähetystöstä työpajaan osallistuu 3 hollantilaista pyöräilyn kehittämisen huippuasiantuntijaa. Hollannin Suomen suurlähettiläs osallistuu mahdollisesti joihinkin työpajojen tilaisuuksiin.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata Hollannin Pyöräilysuurlähetystöltä (Duttch cycling embassy) Think Bike työpajan valmistelujen ja järjestämisen Turussa 18.-20.4.2016 edellyttämät 3 pyöräilyasiantuntijan työpanoksen hintaan 12.000 € (alv 0 %). Lisäksi korvataan asiantuntijoiden matka- ja majoituskulut.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli toimialajohtajan varahenkilönä hallintojohtaja Harri Lehtinen.