Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta7508.03.20166

113-2016 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 75

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 1.3.2016:

Kaavoituspäällikkö/sarja 10, 29.2.2016 § 2. Neuvottelukoulutuksen tilaus.

Turun kaupungin ympäristötoimiala on pyytänyt tarjousta intressipohjaista neuvottelustrategiaa käsittelevästä koulutuksesta Akordi Oy:ltä.

Tehtävän sisältö ja kustannus on esitetty tarjouspyynnössä ja konsultin tarjouksessa 13.8.2015. Koulutus jaksottuu kolmelle päivälle 3., 10. ja 23. maaliskuuta 2016.

Kaavoituspäällikkö päätti, että koulutus ”Intressipohjainen neuvottelustrategia” hankitaan Akordi Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 3000 € (+ alv 24 %) sekä kouluttajan matkakulut.

Kaavoituspäällikkö/sarja 10, 1.3.2016. Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin täydennykseen liittyvä meluselvitys.

Hirvensalon osayleiskaavaluonnoksen Natura-vaikutusten arvioinnin loppuraportti valmistui 30.6.2015. Raportin yhteenvedossa arvioitiin osayleiskaavan ratkaisujen merkittävästi heikentävän niitä luonnonarvoja, joiden suojelemiseksi alueet on sisällytetty Natura 2000 -verkostoon. ELY-keskus on todennut em. arviointiraportin olevan puutteellinen. Tämän vuoksi tarvitaan raporttia täydentävät selvitykset sekä esitykset osayleiskaavaluonnosta tarkentavista lieventävistä toimenpiteistä ja vaihtoehtoisista ratkaisuista siten, että luonnoksen pohjalta laadittavalla osayleiskaavaehdotuksella ei ole Natura-luonnonarvoihin kohdistuvia merkittävästi heikentäviä vaikutuksia ja että se voidaan hyväksyä kaupunginvaltuustossa.

Natura-arvioinnin täydennys kilpailutetaan, mutta siihen liittyvä kriittinen melun lieventämistoimenpiteiden selvitys tilataan erillisenä, koska mm. kokonaismelutason arviointi mittausten perusteella on tehtävä ennen lintujen kevätmuuttoa.

Kaavoituspäällikkö päätti, että Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin täydennykseen liittyvä meluselvitys hankitaan Promethor Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 8560 € (alv 0 %), muut ehdot tarjouksen mukaisesti.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.