Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta5016.02.20163

11626-2009 (613, 627)

Pääskyvuorenrinteen asemakaavan tontinluovutuskilpailun voittajaehdotukset (Ks)

Tiivistelmä:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee tiedoksi Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksen, joka koskee vireillä olevan Pääskyvuorenrinteen asemakaavan mukaisten tonttien tontinluovutuskilpailun voittajaehdotuksia ja jatkotoimenpiteitä.

Ksylk § 50

Kaupunkisuunnittelu, kaavoitus, kaavoituspäällikkö Christina Hovi 1.2.2016:

Turun kaupunki on järjestänyt tontinluovutuskilpailun Pääskyvuorenrinteen asemakaava-alueelle. Kilpailun pohjana on ollut kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 2.12.2014 hyväksymä asemakaavaluonnos ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan 10.6.2015 hyväksymä kilpailuohjelma.

Tontinluovutuskilpailu on ollut suunnittelu- ja toteutusryhmille suunnattu avoin kilpailu asemakaavaehdotuksen laatimisen pohjaksi ja alueelle sijoittuvien kerrostalotonttien rakennuttajien/ rakentajien valitsemiseksi. Kilpailun tavoitteena oli löytää arkkitehtonisesti korkeatasoisia ja toteutuskelpoisia rakennussuunnitelmia, joiden pohjalta alueen lopullisen asemakaavaehdotuksen laadinta etenee yhteistyönä kaupungin ja kilpailun kautta kumppaneiksi valittujen suunnittelu- ja toteutusryhmien kesken.

Pääskyvuorenrinteen tontinluovutuskilpailuun saatiin määräaikaan (13.11.2015) mennessä kolme ehdotusta, joiden nimimerkit ovat ”Passerie”, ”Himmeli” ja ”Pääsky poikineen”.

Kilpailu on ratkaistu ehdotuksien laatuarvioinnin ja hintatarjouksien pohjalta.

Kilpailuehdotuksien tekijöiden nimikuoret avattiin 21.1.2016 kun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta oli vahvistanut arviointiryhmän päätöksen.

Kilpailutöiden pohjalta kaupunki laatii yhteistyössä voittaneiden tahojen kanssa asemakaavaehdotuksen. Jatkoneuvottelut voittajien kanssa aloitetaan 2016 kevään aikana. Neuvotteluissa ja varsinaisen asemakaavan laatimisessa tulee huomioida arviointipöytäkirjan erillisenä liitteenä oleva lausunto hulevesiratkaisujen toimivuudesta. Jatkoneuvottelut sekä suunnitelmien tarkistaminen saatetaan valmiiksi siten, että asemakaavaehdotus on lausunnoilla ja nähtävillä vuoden 2016 aikana.

Kaupungin tavoitteena on luovuttaa em. aloitustontit kilpailun voittajille vuoden kuluessa asemakaavan voimaan tulosta. Kohteet tulee toteuttaa vapaarahoitteisina. Kaupunki rakentaa alueen infran.

Tavoitteena on, että Pääskyvuorenrinteeseen rakentuu hyvä esimerkki omaleimaisesta yhtiömuotoisesta kerrostalorakentamisesta, jolla omalta osaltaan edistetään Turun kaupungin asuntotarjonnan monipuolistumista.

Oheismateriaali 1Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 20.1.2016 § 30

Oheismateriaali 2Arviointipöytäkirja

Oheismateriaali 3Kilpailutyöt

Kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin esittelee kilpailun voittajaehdotukset.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan 20.1.2016 § 30 päätöksen Pääskyvuorenrinteen tontinluovutuskilpailun voittajaehdotuksista tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.