Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta1212.01.201612

12432-2015 (231)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekopartnerit Turku Oy:n jätteiden käsittelyn seurantaa ja tarkkailua koskevan suunnitelman hyväksymisestä (Ys)

Tiivistelmä:

Ekopartnerit Turku Oy:llä on ympäristölupa rakennus- ja sen kaltaisen jätteen vastaanottoon, käsittelyyn ja toimittamiseen hyötykäyttöön. Merkittävä osa jätteestä prosessoidaan kierrätyspolttoaineeksi ja hyödynnetään energiana muualla voimalaitoksissa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on hyväksynyt Ekopartnerit Turku Oy:n suunnitelman jätteiden käsittelyn seurannan ja tarkkailun järjestämisestä.

Ksylk § 12

Ympäristönsuojelu vs. ympäristöinsinööri Jaana Gustafsson 15.12.2015:

Ekopartnerit Turku Oy:llä on Lounais-Suomen ympäristökeskuksen 27.6.2006 myöntämä ympäristölupa rakennus- ja sen kaltaisen jätteen vastaanottoon, käsittelyyn ja toimittamiseen hyötykäyttöön. Merkittävä osa jätteestä prosessoidaan kierrätyspolttoaineeksi ja hyödynnetään energiana muualla voimalaitoksissa.

Ekokem-TSJ Yrityspalvelut Oy on toimittanut aluehallintovirastolle jätelain 120 §:n mukaisen suunnitelman jätteiden käsittelyn seurannan ja tarkkailun järjestämisestä.

Suunnitelma sisältää mm. seuraavia tietoja:

Aluehallintovirasto on hyväksynyt suunnitelman siten, että hakijan tulee täydentää suunnitelmaa seuraavan vuosiraportoinnin yhteydessä mm. häiriötilanteita koskevalla suunnitelmalla ja tarkennetuilla tiedoilla toimipisteessä suoritettavasta tarkkailusta.

Oheismateriaali 1Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Nro 302/2015/1

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.