Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta1412.01.201614

12281-2015 (231)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n jätteiden käsittelyn seurantaa ja tarkkailua koskevan suunnitelman hyväksymisestä (Ys)

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 4.12.2015 antamallaan päätöksellä hyväksynyt Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n suunnitelman Topinojan jätekeskuksen jätteiden käsittelyn seurannan ja tarkkailun järjestämisestä.

Ksylk § 14

Ympäristönsuojelu vs. ympäristöinsinööri Jaana Gustafsson 15.12.2015:

Turun Seudun Jätehuolto Oy:llä on Lounais-Suomen ympäristökeskuksen 31.5.2006 myöntämä ympäristölupa jätekeskuksen loppusijoitustoiminnalle. Jätekeskuksen vesien ja kaasun tarkkailua tehdään erillisen ympäristökeskuksen hyväksymän tarkkailuohjelman mukaisesti.

Turun Seudun Jätehuolto Oy (nyk. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy) on toimittanut aluehallintovirastolle jätelain 120 §:n mukaisen suunnitelman jätteiden käsittelyn seurannan ja tarkkailun järjestämisestä.

Suunnitelma sisältää mm. seuraavia tietoja:

Aluehallintovirasto on hyväksynyt suunnitelman siten, että hakijan tulee täydentää suunnitelmaa seuraavan vuosiraportoinnin yhteydessä mm. tarkennuksilla, jotka koskevat loppusijoitusalueen painumien tarkkailua, kaatopaikkakelpoisuuden selvittämistä ja biohajoavaa jätettä sisältävän jätteen vastaanottoa sekä häiriötilanteita koskevalla suunnitelmalla.

Oheismateriaali 1Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Nro 294/2015/1

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.