Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta1612.01.201616

8898-2015 (235)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Sosiaalipalvelusäätiö Rainan ympäristöluvan raukeamisesta (Ys)

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 4.11.2015 päättänyt, että Sosiaalipalvelusäätiö Rainan ympäristölupa raukeaa. Raina on ottanut vastaan Turun talousalueelta kerättyä lasipakkausjätettä ja tietokonelaitteita Tiemestarinkadulla.

Ksylk § 16

Ympäristönsuojelu, vs. ympäristöinsinööri Jaana Gustafsson 15.12.2015:

Sosiaalipalvelusäätiö Raina on ottanut vastaan Turun talousalueelta kerättyä lasipakkausjätettä ja tietokonelaitteita. Lasijäte on lajiteltu, murskattu ja toimitettu edelleen materiaalihyödyntämiseen. Laitoksella vastaanotetut atk-laitteet on purettu käsin. Erilaatuiset metallijakeet ja muovijäte on toimitettu edelleen materiaalien talteenottoon ja jatkokäsittelyyn. Osa keskusyksiköistä on kunnostettu ja myyty uusiokäyttöön.

Sosiaalipalvelusäätiö Raina on 27.1.2015 ilmoittanut Varsinais-Suomen ELY-keskukselle, että säätiön harjoittama ympäristöluvan mukainen toiminta osoitteessa Tiemestarinkatu 3 B, Turku on loppunut.

ELY-keskus on ilmoituksen johdosta tehnyt tarkastuksen laitokselle ja todennut, että ympäristöluvan mukainen toiminta on loppunut kokonaan eikä jätettä ole varastoituna kiinteistölle.

Aluehallintovirasto on päättänyt, että Lounais-Suomen ympäristökeskuksen 2.7.2001 Sosiaalipalvelusäätiö Rainalle myöntämä ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa Nro 51 YLO raukeaa.

Oheismateriaali 1Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Nro 270/2015/1

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.