Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta35524.11.201511

10687-2010 (613, 627, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Sepänkatu 5:n asemakaavasta (Hal)

Tiivistelmä:

Hallinto-oikeus on hylännyt valtuuston kaavapäätöksestä tehdyn valituksen. Asian jatkovalitus edellyttää valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Ksylk § 355

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 19.11.2015:

Kaupunginvaltuusto on 23.3.2015 § 9 hyväksynyt Sepänkatu 5:n asemakaavan muutoksen 3 kaupunginosan korttelin 8 tontille 1. Asemakaava mahdollistaa kahden yhdeksänkerroksisen asuinkerrostalon rakentamisen sekä suojelee Sirkkalankadun varren arvokkaat rakennukset.

Naapuritaloyhtiö Asunto-oy Sepänsirkka on valittanut valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen, joka on 13.11.2015 päätöksellään hylännyt taloyhtiön valituksen.

Turun hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa edelleen korkeimmalle hallinto-oikeudelle, mikäli korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Turun hallinto-oikeuden perustelut

Tontille osoitettua ympäristöä suurempaa rakentamistehokkuutta voidaan pitää perusteltuna, koska tontin omistajille on asetettu Sirkkalankadun ja Sepänkadun varren arvokkaita rakennuksia koskevat suojeluvelvoitteet.

Kaavamuutoksessa osoitetut kerroskorkeudet ja rakentamistehokkuus eivät olennaisesti poikkea samassa korttelissa jo olevasta sekä lähiympäristön muusta vastaavaan käyttötarkoitukseen osoitetusta rakennuskannasta. Parvekkeiden sijoittamista, ylimmän kerroksen sisäänvetämistä ja vesikaton ylintä korkeusasemaa koskevilla kaavamääräyksillä on myös pyritty vähentämään uudisrakentamisesta mahdollisesti aiheutuvia haitallisia vaikutuksia naapureiden elinympäristöön sekä kaupunkikuvaan.

Kaavamuutos ei myöskään aiheuta kenenkään elinympäristön sellaista merkityksellistä heikkenemistä, joka ei ole perusteltua kaavan tarkoitus huomioon ottaen.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 13.11.2015

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.