Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta35924.11.201515

11382-2015 (042)

Saamisten poistot (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 359

Ympäristötoimiala, hallinto, taloussuunnittelija Mirja Grönroos 11.11.2015:

Kunnan Taitoa Oy on toimittanut luottotappiosuosituslistat kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan käsiteltäväksi. Ajossa on mukana aineisto aikaväliltä 1.1.2011–31.3.2015.

Turun kaupungin saamisten laskutus- ja perintäohjeiden mukaan todetut menetykset ja epävarmat saamiset poistetaan kaupungin kirjanpidosta kirjanpitolain mukaan. Saamiset poistetaan vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kirjanpidosta poistetut saamiset annetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle taikka lauta- tai johtokunnalle.

Kirjanpitolain mukaan todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä. Saaminen todetaan menetetyksi, jos aloitetut perintätoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka velallisen asuinpaikka on tuntematon tai häntä ei tavoiteta.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi. Ohessa on lista saatavista myyntitoimistoittain.

Myyntitoimistot:

A016 Ympäristöterveydenhuolto 3810 €

A019 Ympäristötoimiala 5565,60 €

A022 Rakennusvalvonta 32.715,79 €

Oheismateriaali 1Luottotappiolista, ympäristöterveydenhuolto

Oheismateriaali 2Luottotappiolista, ympäristötoimiala

Oheismateriaali 3Luottotappiolista, rakennusvalvonta

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää, että listoissa mainitut saatavat voidaan kirjata luottotappioiksi kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan kirjanpitoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
tpvYmpäristötoimiala, toimialan hallinto