Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta33503.11.20155

9982-2015 (356)

Sopimus löytöeläinten hallinnan luovutuksesta Turun Eläinsuojeluyhdistykselle (Yth)

Tiivistelmä:

Turun kaupunki on tehnyt sopimuksen löytöeläinten hallinnan luovuttamisesta Turun Eläinsuojeluyhdistykselle eläinsuojelulain edellyttämän 15 päivän hoitoajan jälkeen. Eläinsuojeluyhdistys etsii uusia koteja lemmikkieläimille, joille ei lakisääteisen hoitoajan aikana löydy omistajaa. Sopimus selkiinnyttää nykyistä käytäntöä ja se tulee voimaan 1.11.2015 alkaen. Turun kaupunki ylläpitää eläinhoitolaa ja myy löytöeläinten hoitopalvelut 13 kunnalle.

Ksylk § 335

Ympäristöterveydenhuolto, ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu 28.10.2015:

Eläinsuojelulain (247/1996) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin. Turun kaupunki ylläpitää eläinhoitolaa ja myy löytöeläinten hoitopalvelut 13 kunnalle.

Turun Eläinsuojeluyhdistys - Åbo Djurskyddsförening ry sijoittaa löytöeläimiä uusiin koteihin.  Eläinhoitolan arvion mukaan eläinhoitolaan tuoduista lemmikeistä uuden kodin saa vuosittain eläinsuojeluyhdistyksen kautta n. 300 kissaa ja 50 koiraa.

Nykyisen käytännön selkiinnyttämiseksi on tarkoituksenmukaista, että Turun kaupunki luovuttaa löytöeläimen hallinnan eläinsuojeluyhdistykselle 15 päivän hoitoajan päätyttyä, mikäli eläimen omistaja ei nouda eläintä tuona aikana.

Kaupungilla on sopimuksesta riippumatta oikeus harkintansa mukaan lopettaa, itse sijoittaa tai myydä löytöeläin, mikäli sen luovuttaminen eläinsuojeluyhdistykselle ei ole tarkoituksenmukaista esimerkiksi eläimen terveyden tai luonteen vuoksi tai mikäli Turun kaupungilla on itsellään tiedossa sopiva sijoituspaikka tai mikäli myynti on tarkoituksenmukaista eläimen arvo huomioon ottaen.

Eläinsuojeluyhdistykselle luovutettuja eläimiä voidaan korvauksetta säilyttää eläinhoitolassa kohtuullinen aika sijoituspaikkaa odottamassa, jos vapaata tilaa on käytettävissä. Eläinsuojeluyhdistys vastaa sille luovutettujen eläinten ruokinnasta ja terveyden- ja sairaanhoidosta aiheutuvista kustannuksista.

Sopimus on voimassa 1.11.2015 lähtien.

Oheismateriaali 1Sopimus löytöeläinten hallinnan luovutuksesta Turun Eläinsuojeluyhdistykselle   

Toimialajohtaja Markku Toivonen 3.11.2015:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tehdyn yhteistyösopimuksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.