Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta25501.09.201515

4606-2015 (041)

Vuoden 2015 toiminnan ja talouden 2. osavuosikatsaus kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan osalta (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 255

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 25.8.2015:

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2015 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.2015. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden raportoinnin sekä ennusteen vuoden 2015 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta.

Yleiskaavoitusohjelman toteutuminen on hitaampaa kuin ohjelmoitaessa on arvioitu johtuen Natura-vaikutusten arvioinneista (Hirvensalo) ja Natura-alueiden ennallistamissuunnitelmien valmistumisen viivästymisestä (Lentokenttä, yhteinen ennallistamista koskeva suunnittelutyö Finavianin kanssa). Prosessi on edennyt suunniteltua hitaammin käsittelyjen hitauden ja palautusten vuoksi odotettaessa mm. maakuntakaavaluonnoksen valmistumista.

Asemakaavoitusohjelma on edennyt kohtuullisen hyvin. Usean toimialan (Kh, Kito, Yto) yhteistyötä vaativien strategisten hankkeiden kehittämissuunnitelmien valmistelut eivät ole käynnistyneet vielä. Pääskyvuoren ja Skanssin itäosan asemakaavoitus viivästyy aikataulusta järjestettävien tontinluovutuskilpailujen johdosta, joita ei aikatauluja laadittaessa vielä ollut huomioitu.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan tulojen ja menojen ennustetaan vähenevän 311 t€, joka johtuu ns. läpijuoksevan sisäisen laskutuksen vähenemisestä ja pieneläinpäivystyksen uudesta edullisesta sopimuksesta, jolloin asiantuntijapalveluiden osto ja laskutus vähenee. Henkilöstön määrä on vähentynyt ja toimialalla on lukuisia täyttämättömiä vakansseja, mikä vaikuttaa henkilöstömenojen alittumiseen.

Oheismateriaali 1Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan vuoden 2015 2. osavuosikatsaus sekä Asemakaavoitusohjelman toteutuminen (Liite 1A)

Oheismateriaali 2Vuoden 2015 2. osavuosikatsauksen esittelydiat, kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta merkitsee vuoden 2015 talouden 2. osavuosikatsauksen tiedoksi ja lähettää sen kaupunginhallitukselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus