Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta25001.09.20159

8536-2015 (235)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksiä (Ys)

Tiivistelmä:

Aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Pansiossa sijaitsevalle pilssivesien ja -öljyjen käsittelylaitokselle (entinen Ekoport Turku Oy). Lisäksi Aluehallintovirasto on myöntänyt Biovakka Suomi Oy:lle luvan koeluontoiseen toimintaan Topinojan jätekeskuksessa

Ksylk § 250

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Fredrik Klingstedt 20.8.2015:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on 25.6.2015 myöntänyt ympäristöluvan Pansiossa sijaitsevalle pilssivesien ja -öljyjen käsittelylaitokselle. Lupa koskee pilssivesien ja –öljyjen käsittelyä. Aluehallintovirasto on ratkaisussaan päättänyt hylätä hakemuksen siltä osin kun se koski kapasiteetin nostoa ja uusien aineiden vastaanottamista. Laitoksessa on ennen toiminut konkurssiin asetettu Ekoport Turku Oy. Lupapäätöksen määräyksissä on huomioitu Turun kaupungin ympäristönsuojelun hakemuksesta antama lausunto. Päätös koskee mahdollista uutta toimijaa alueella.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on 11.8.2015 myöntänyt Biovakka Suomi Oy:lle luvan koeluontoiseen toimintaan Topinojan jätekeskuksessa. Yrityksen tarkoituksena on tutkia ja demonstroida biokaasulaitoksessa syntyvän kiintoaineen pyrolyysikäsittelyä.

Lupapäätökset ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Aluehallintoviraston päätökset tiedoksi ja päättää samalla etteivät ne anna aihetta muutoksenhakuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.