Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta22711.08.201514

56-2015 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 227

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 4.8.2015:

Toimialajohtaja/sarja 10:

25.6.2015 § 6. Ympäristöterveydenhuollon muutto.

Kuten toimialalla vastikään valmistellussa strategisessa sopimuksessa todetaan ja mihin jo aiemmin laadituissa uudistamisohjelmissakin viitataan, on kaupungin tavoitteena toimistotilojen käytön tehostaminen. Lisäksi toimialalla on ollut tavoitteena sijoittaa eri palvelualueet siten, että yhteistyö on sujuvaa ja synergia eri tulosalueiden välillä on toimivaa. Samalla pyritään sujuvoittamaan hallintoa, karsimaan päällekkäisiä toimintoja ja tarjoamaan asiakkaille ympäristötoimialan osalta ns. yhden luukun palveluja.

Edellä olevan johdosta on tarkoituksenmukaista, että Ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollon henkilökunta muuttaa osoitteesta Linnakatu 55 osoitteeseen Puolalankatu 5, minne toimiala on suunnitellut heille korvaavat työtilat.

Suunnittelua on valmisteltu ympäristötoimialan johtoryhmän ohjauksessa ja tilakysymyksiä on käsitelty ympäristötoimialan yhteistoimintaryhmässä ko-kouksissa 4.5.2015 asia 2 ja 6 sekä 6.2.2015. Yhteistoimintaryhmä kuten toimialan johtoryhmäkin ovat esittäneet huolensa autopaikkojen suhteen. Terveystarkastajat joutuvat työssään käyttämään omaa autoaan useita kertoja päivässä, joten autopaikkojen on sijaittava lähellä eli osoitteessa Puolalankatu 5 olevissa kellaritiloissa. Pysäköintipaikkojen järjestely ei ole toimialan vallassa. Asiasta on keskusteltu myös työsuojelutoimikunnan kokouksessa 24.4.2015.

Ympäristöterveyden henkilökunnalle on asiaa esitelty heidän työpaikkakokouksessaan ja heillä on ollut mahdollista tutustua tuleviin uusiin toimitiloihinsa.

Muutto toteutetaan mahdollisimman pian heti korjaustöiden valmistuttua ja viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Toimialajohtaja päätti, että Ympäristötoimialan ympäristöterveyden henkilökunta muuttaa Linnankatu 55 K tiloista ympäristötoimialan tiloihin osoitteeseen Puolalankatu 5.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja:

30.7.2015 § 141. Terveystarkastajan viran, vakanssinumero 203005, täyttäminen Turun kaupungin ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollon terveysvalvonnan perusyksikössä - Rae Merivirta.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja päätti, että Turun kaupungin ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollon terveystarkastajan virkaan, vakanssinumero 203005, valitaan Rae Merivirta ehdolla, että hän ennen toimen vastaanottamista esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

Rae Merivirran kieltäytymisen varalta päätän valita varasijalle Anne Virtasen.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.