Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta21316.06.201511

6876-2015 (235)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksiä (Ys)

Tiivistelmä:

Aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvat Ekokem-TSj Yrityspalvelut Oy:lle, Kaivoasema Oy:lle ja Ekokem Oyj:lle. Jätteenkäsittelyyn liittyvät toiminnot sijoittuvat Topinojan jätekeskuksen alueelle

Ksylk § 213

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Fredrik Klingstedt 15.6.2015:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on 12.6.2015 myöntänyt ympäristöluvat Ekokem-TSJ Yrityspalvelut Oy:lle, Kaivoasema Oy:lle ja Ekokem Oyj:lle. Luvat koskevat jätteenkäsittelyä ja toiminnot sijoittuvat Topinojan jätekeskuksen alueelle. Lupapäätöksen määräyksissä on huomioitu Turun kaupungin ympäristönsuojelun hakemuksista antamat lausunnot.

Ekokem-TSJ Yrityspalvelut Oy:n lupapäätös koskee hyöty- ja vaarallisten jätteiden vastaanottoa, välivarastointia, lajittelua ja uudelleenpakkaamista. Kyseessä on olemassa olevan toiminnan laajentaminen. Laajennettu toiminta voidaan aloittaa lupapäätöstä noudattaen muutoksenhausta huolimatta asettamalla Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle 14.000 euron vakuuden.

Kaivoasema Oy:n ympäristölupa koskee sadevesikaivo-, rasvanerotuskaivo-, hiekanerotuskaivo- ja öljynerotuskaivojätteiden käsittelyä ja varastointia. Lisäksi päätöksen mukaan laitoksella voi vastaanottaa ja välivarastoida pieniä määriä (200 tonnia/vuodessa) onnettomuustilanteissa syntynyttä öljyllä pilaantunutta maata. Kyseessä on olemassa oleva toiminta ja sen laajentaminen.

Ekokem Oyj:lle myönnetty ympäristölupa koskee ns. Ekojalostamon lajittelulaitoksen toimintaa. Laitoksella saa vastaanottaa ja käsitellä kotitalouksien sekä kaupan ja teollisuuden vaaratonta jätettä. Toiminta voidaan aloittaa lupapäätöstä noudattaen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta asettamalla Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle 50.000 euron vakuuden.

Lupapäätökset ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa.

Toimialajohtaja Markku Toivonen

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Aluehallintoviraston päätökset tiedoksi ja päättää samalla etteivät ne anna aihetta muutoksenhakuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.